torstai 25. kesäkuuta 2009

Toimintasuunnitelmia


Kesä on ollut todella hiljainen, en muista milloin viimeksi olisi ollut näin vähän lapsia hoidossa kesällä. Nyt on aihetta olla kateellinen perhepäivähoitajalle, joka hoitaa yhtä tai kahta lasta ja palkka juoksee niistäkin lapsista, jotka ovat kesälomalla.



Itselläni on ollut vain yksi lapsi hoidossa, mutta todella paljon työtä. Ei niinkään lapsen hoitamiseen ole paljon aikaa kulunut, kun päiväuniinkin kuluu äkkiä kaksikin tuntia, vaan tulevan syksyn toiminnan suunnitteluun. Olen suunnitellut valmiiksi teemat, joiden pohjalta teemme askartelut, opettelemme laulut ja leikit sekä sen mitkä asiat teemoista otetaan lasten kanssa esille tulevan talven aikana.



Toiminnan suunnittelu on sellaista työtä, josta kukaan ei maksa palkkaa, mutta oman työn kannalta se silti kannattaa. Perustyölle jää paljon enemmän aikaa, kun suunnitelmat on valmiiksi tehtynä.  Olen esimerkiksi suunnitellut kaikki askartelut kevääseen asti. Oikeasti suunnitelmaa ei kuitenkaan orjallisesti noudateta, koska lapset ovat lapsia ja lapsien kanssa on pystyttävä joustamaan. Lapset ovat välillä väsyneitä tai muuten vain kiinnostaa jokin ihan muu kuin hoitajan suunnittelema toiminta.



Edessä on vielä ruokalista suunnittelu, toki meillä on käytössä yhteisiäkin ruokalistoja, mutta kun ne eivät aina vastaa oman ryhmän tarpeita. Oma ryhmäni koostuu useasta allergisesta lapsesta, joten on järkevää suunnitella oma ruokalista, jotta välttyisi joka päivä neljän eri ruoan valmistamiselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti