tiistai 9. kesäkuuta 2009

pph/pk

Perhepäivähoitajan työ on varmaankin yksi niistä ammateista, josta on paljon kummallisia harhaluuloja. Olen seurannut useita netin keskustelupalstoja, joissa säännöllisin väliajoin keskustellaan perhepäivähoidosta: laittaisitko lapsesi päiväkotiin vai perhepäivähoitoon tai alkaisinko perhepäivähoitajaksi? Nämä keskustelut jostain syystä usein ajautuvat siihen, että perhepäivähoitoa arvostellaan hyvinkin negatiiviseen sävyyn.

Hauskimmat perustelut sille, ettei koskaan veisi lastansa perhepäivähoitoon: 
  •  En veisi lasta koskaan perhepäivähoitajalle, jota en tuntisi entuudestaan hyvin – ahaa siis veisitkö lapsesi päiväkotiin, jos et tuntisi koko päiväkodin henkilöstöä hyvin?

  •  En koskaan veisi lasta perhepäivähoitoon, koska siellä on vain yksi hoitaja, mistä sitä tietää, kuinka se hoitaja kohtelee niitä lapsia päivän aikana. Päiväkodissa sentään on useampi hoitaja, jotka vahtivat toisiaan – kuvitteletko tosiaan, että päiväkodissa on aina useampi hoitaja paikalla?

  •  En veisi koskaan lasta perhepäivähoitajalle, kun siellä hoitaja tekee ruokaa, siistii jne. ja lapset jäävät yksikseen vahtimatta – ja päiväkodissako sitten lastasi pidetään kädestä koko ajan ja varjellaan maailman pahuudelta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti