sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Ensi viikolla


Koska viime viikolla kävi kato, niin päätin sitten pitää lapsille toiveruokapäivän perjantaina, ja sitten nakit jäivät kaappiin odottelemaan uutta päivää.

Koska ensi viikkokin on lasten osalta poikkeuksellinen, niin ruokalista on taas vähän soviteltu, ja luultavasti sitä joutuu muuttamaan viikon aikanakin. Mutta siis nyt ainakin alkuun mennään sivupalkin suunnitelman mukaan. Sellaista se on... aina ei voi kaikkea toteuttaa suunnitelmien mukaan, vaan täytyy ottaa huomioon monia asioita, eikä lapset ole olleenkaan sieltä vähimmästä päästä. Ensi viikollakin varmaan on tulossa päiviä, jolloin kaikki lapset, jotka nyt on ilmoitettu hoitoon eivät tulekaan, joten moni asia muuttuu sitten tarpeen mukaan. 

Ensi viikolla hoidossa on kuitenkin lapsia, jotka eivät ole ryhmäni omia lapsia, ja varahoitolasten kanssa tulee usein yllätyksiä ennemmän kuin oman ryhmän lapsien kanssa. Toisaalta on turha kauheasti suunnitella etukäteen esim. tekemisiä tai askarteluja tulevalle viikolle, koska ikähaitari on suurempi kuin omassa ryhmässäni. Tehdään sitten asioita lasten toiveiden ja vireyden mukaan. Varahoitolapsista  nuorin on juuri vuoden täyttänyt ja vanhin syksyllä esikoulun aloittanut. Meillä siis esikoulusta lomaa ja sieltä tulee varahoitooni lapsi, joka on kyllä ollut minulla hoidossa aiemminkin, mutta onhan se ihan eri asia olla täällä hoidossa pienten kanssa kuin oman ikäistensä kanssa esikoulussa. Eli vaatii se hoitajaltakin erilaista mielikuvitusta päivän mittaan kuin silloin kun hoidossa on vain pieniä lapsia. 

Katsotaanpa mitä viikko tuo tullessaan. Päivitteleen ehdin varmaan alkuviikosta päiväuniaikaan, mutta kun eskari tulee loppuviikosta niin sitten päivitykset jää iltaan jos jaksan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti