torstai 28. tammikuuta 2010

Mitä voi tehdä sisällä?


Nyt on pakkasjakso jatkunut jo jonkin aikaa, ja sisäleikkipäiviä on ollut muutoinkin tänä talvena useita... pitkästä aikaa. Talvet ovat viime vuosina oleet todella leutoja, joten tällainen talvi tuntuu jo vähän "oudolta".

Osa ryhmän lapsista on sellaisia "palelevia", joilla ei auta vaikka mitä pukee päälle, niin aina palelee. Totuuden nimessä kuinka moni aikuinen ulkoilee näillä pakkasilla (yli -20) joka päivä tunti kausia? Tai edes käy happihyppelyllä: pukee ensin monta kerrosta vaatetta ja sitten hikipäässä menee ulos viideksitoista minuutiksi?

Meillä lapset kyllä viihtyvät sisälläkin, on se senverran harvinaista herkkua. Meillä suurin osa leluista on sijoitettu niin, että lapset saavat ne itse otettua leikkeihinsä, ja yleensä jos vain on aikaa leikkiä, kuten nyt pakkasella on, niin kyllähän ne kaikki tavarat sitten onkin ympäriinsä.

Mutta sitten osa tavaroista on kaapeissa vähän "piilossa", ja tällaisina pidempinä aikoina jos ollaan oltu sisällä, niin olen sieltä "piilosta" antanut leluja leikkeihin. Samoin ehditään paljon pelata pelejä, piirtää, jne. kun ei ole kiire minnekään. Lapsia ehtii pitää sylissä ja paijaan ihan toisin kuin niinä päivinä kun ollaan ulkona. Olemme myös pujoteelleet helmiä naruihin... ajatelkaa kuinka helppo ja yksinkertainen asia voi tehdä lapsen onnelliseksi!

Ei näitä pakkasia kai nyt kumminkaan enää älyttömästi voi kestää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti