torstai 31. joulukuuta 2015

Katsaus vuoteen 2015Vuosi  on ollut tämän blogin hiljaisin vuosi, päivityksiäkin reilusti alle sata. Jotenkin vain on tuntunut siltä, ettei mitään kirjoitettavaa ole ollut. Vuosi on muutenkin ollut hyvin hiljainen kaikilla tavoin, ja olo on ollut kokoajan tyyntä kuin myrskyä odotellessa. Työnantaja säästää, lomauttaa ja odottaa työntekijöiden tekevän työnsä tehokkaammin. Samaan aikaan kuitenkin työnantaja ei muista että parhaan tuoksen yleensä saa antamalla aasille porkkanaa, ei aina vaan sitä keppiä.

Tammikuussa aurasimme lunta, tutustuimme eläinten talvipuuhiin ja luistelimme pitkästä aikaa taas ulkojäällä. Ja hoitajaa kismitti kustannuskorvaukset...


Helmikuussa sitten ihmeteltiin ilmoja ja säänmukaista pukeutumista, hiihdettiin, vietettiin synttäreitä ja ystävänpäivää sekä käytiin katsomassa taikuria. Ja hoitaja mietti kenen pitäisi lasta kasvattaa?Maaliskuussa  järjestettiin askartelutreffit ja askarreltiin pääsiäisjuttuja,   ja odotettiin malttamattomina, koska pääsee leikkimään vedellä. Hoitaja mietti miten leikki mahdollistetaan.


Huhtikuussa vietettiin pääsiäistä, oltiin vaihtelevan sään armoilla ja otettiin varaslähtö vapun viettoon. Kustannuskorvaus puhutti edelleen...


Toukokuussa kevät vihdoin saapui, puuhailtiin salaisuuksia, kun valmisteltiin äideille lahjoja. Kevättapahtuma järjestettiin perinteisesti ulkoilutapahtumana, tällä  kertaa teemana oli aikuisten ja lasten yhteinen liikkuminen. Ryhmään saatiin uusi lapsikin. Toukokuun lopussa sitten hyvästeltiin jo ensimmäisiä lomille ja eskariin siirtyviä kavereita.

Kesäkuu alkoi taas kylmänä ja sateisena. Oman ryhmän eskarilainen jäi pois hoidosta ja sai vihdoin pitkään tehdyn työnsä valmiiksi. Lopulta kuitekin kuun lopussa saimme vihdoin kesäilmat.Heinäkuun lomailimme ja 
Elokuussa ryhmässä aloitti uusi lapsi, kävimme retkellä rannalla viihdyimme muutenkin ulkona. 


 

Syyskuussa kävimme kotieläintilalla ja metsäretkellä. Uusien lasten aloitettua hoitonsa hoitaja kohtasi lähes ylisepääsemättömän hanskaongelman :D. Askarreltiin toukkia ja siilejä.Lokakuussa lomalta palattuamme laitoimme Varpaat Vauhtiin. Myös Halloweenia vietettiin liikkuen. Hoitaja tuskasteli muiden hoitajien puuttumista ja kertoi haasteen saatuaan blogin syntytarinan.

 

Marraskuussa puuhailtiin taas salaisuuksia, tällä kertaa salaisuudet pakattiin paketeiksi isälle. Käytiin katsomassa pellejä ja luisteltiin hallissa. Loppukuusta alettiin valmistautua jo joulujuhlaan.


 Joulukuu menikin sitten pukkia odotellessa, mietittiin joululahjatoiveita, harjoiteltiin joulujuhlaan ja avattiin joulukalenterin luukkuja, hoidossa kuitenkin kalenterin virkaa toimitti pukin parta. Joulujuhlassa ihasteltiin lasten tekemiä pöytäkoristeita ja tietysti hyvin harjoiteltua esitystä. Päästiinpä juhlamme paikalliseen lehteenkin.Sellainen oli meidän vuotemme. Paljon tapahtui blogin ulkopuolellakin. Nyt lomaillaan, ladataan akkuja jotta taas jaksetaan ensi vuosi, ja yritetään päivitellä blogia ahkerammin ensi vuonna.

Nyt sitten vain hyvät neuvot käyttöön:
 
Elämän ohjeet vuodelle 2016: 
1. Anna kaikkesi, vaan älä periksi
2. Joka itseensä luottaa, se kykynsä tuplaa
3. Naura itsellesi ennen kuin muut ehtii
4. Murheen kantaa yksinkin, vaan iloon pitää olla kaksi
5. Leuka pystyyn, kun tulee kova paikka, pysyypähän ainakin suu kiinni
Enköhän näillä eväillä pärjää. 

Koittakaa tekin selvitä! 


Näiden kuvien myötä blogi jää lomailemaan noin kuukaudeksi. 
Kiitos kaikille lukijoilleni kuluvasta vuodesta. 
Uusia postauksia taas tammikuun lopulla, toivottavasti uudella innolla.

1 kommentti: