tiistai 4. joulukuuta 2018

Joulun odotusta



Parina jouluna on kova hitti olleet tonttuovet. Itsekin oln miettinyt missä meillä olisi luonteva paikka tonttuovelle, siten että sitä voisi hyödyntää jotenkin joulukalenterin asemasta. Ja vaikka olen jo pari joulun alustaa olen asiaa miettinyt niin enpä vaan ole keksinyt. Tänä syksynä olen katsellut kuvia erilaisista lyhtyihin tehdyistä asetelmista ja siitä se idea sitten jotakin kautta kehkeytyi. 

Kesän aikana meille kotiutui minikasvihuone, jonne syksyn mittaan suunnittelin jotain täytettä. Ja kuten aina, niin toteutus jäi tietysti viimetippaan, joten viikonloppuna kaikki se aika minkä olin kotona käytin kasvihuoneen täytteiden tekemiseen. 

Eilen aamulla sitten ihmettelimme lasten kanssa pientä taloa keskellä lumista maisemaa, kurkimme ikkunasta olisiko talossa asukkaita, ja mietimme voiko siellä olla ketään kun ovikin on ulkopuolelta säpissä.

Viime yön aikana joku on käynyt tekemässä talon pihassa lumitöitä ja onhan  pihaan ilmestynyt myös pieni lumilyhty. Ikkunasta lapset ovat huomanneet, että talossa on lattia, mutta muuta ei ole vielä näkynyt. Ja koska yksi lapsi oli aamulla nähnyt ulkona tontun jälkiä, niin arvelimme tontun käyneen nukkumassa talon lattialla ja nyt olevan taas jo töissään kurkkimassa ikkunoista.

Me siis jatkamme pienen tonttutalomme tarkkailua jouluun saakka, saapa nähdä näemmekö tontun ennen joulua, vai onkohan tonttu niin kiireinen, että ehtii lähteä ennen lasten tuloa.

Tänä(kään) jouluna blogilla ei ole omaa joulukalenteria, mutta yritän muistaa laittaa aina välillä meidän kuvia mitä meidän tonttutalolla tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti