torstai 20. syyskuuta 2018

Kenen työtä teet?


Viimeaikoina olen paljon miettinyt sitä mikä kuuluu omaan perhepäivähoitajan työhöni ja mikä taas vastaavasti ei kuulu työtehtäviini.

Perhepäivähoitajan työnä on hoitaa ja kasvattaa niitä lapsia, jotka on hänen hoitoonsa annettu. Tässä työssä on suuri vastuu pienen ihmisen elämästä. Hoitajan tehtävänä päivän aikana on neuvoa ja opastaa lasta monissa asioissa, kuten pukemisessa tai kaveritaidoissa,  sekä huolehtia lapsen hyvinvoinnista mm. valmistamalla ja tarjoamalla terveellistä ja monipuolista ruokaa, riippumatta siitä syökö lapsi sitä vai ei. Hoitajan pitää kohdella lapsia tasapuolisesti ja ikätasoisesti. Perhepäivähoitajana työtehtäviini kuuluu yhteistyö vanhempien ja mahdollisesti myös erilaisia tukitoimia tarjoavien tahojen kanssa. Minulle tämä kaikki on selvää ja pyrinkin nämä tehtäväni tekemään parhaani mukaan.

Mikä minua sitten on viimeaikoina mietityttänyt?  

Maailma muuttuu Eskoseni, sanoo vanha sananlaskukin, mutta en vain kertakaikkiaan ymmärrä missä vaiheessa erinäiset esimiehelle kuuluvat tehtävät ovat siirtyneet työntekijän tehtäväksi?
  1. Työvuorojen suunnittelu? Miten ihmeessä esimiehet eivät vieläkään osaa tehdä työvuoroluetteloita oikein? Työvuorojen suunnittelu on selkeästi esimiehen tehtävä. Esimies suunnittelee ETUKÄTEEN millaisia työvuoroja hoitaja tekee ja miten työaika tasoittuu jakson aikana. Ja jos se EI TASOITU, niin muodostuu YLITYÖTÄ! Ylityön voi sitten työnantaja korvata joko vapaana tai rahana, mutta molemmissa tapauksissa se korottuu 40%!
  2. Tasoitettavia tunteja ei tarvitse ensin tehdä ja sitten vasta pitää pois, ja työntekijän ei itse tarvitse huolehtia siitä, että tunteja on kertynyt/tulee kertymään X määrä, joka tarkoittaa tiettyä vapaapäivien määrää. 
  3. Tasoittumisvapaat voivat olla missä tahansa kohdassa työvuorolistaa: alussa, keskellä tai lopussa. Yhteen pötköön tai päivä siellä täällä. Todennäköisesti tasoittumispäiviä tulee eri hoitajille eri määrä riippuen työpäivien pituudesta. Työpäivän pituus riippuu sitten siitä, kuinka kauan lapset tarvitsevat hoitoa minäkin päivänä. Ja YLLÄTYS! Yllätys! myös lasten hoitopäivien ja -aikojen sopiminen vanhempien kanssa on esimiehen tehtävä.
  4. Mitäs sitten jos työaikaa ei olekaan tarpeeksi? No sekin on vähän niinkuin voi, voi! Alitunnit jäävät työnantajan tappioksi, eikä niitä voi enää jakson päätyttyä teettää, saati sitten pidättää palkasta.
  5. Vuosiloma? Työntekijä voi toivoa lomansa ajankohtaa, ja esimiehen pitää sellaista (toivetta) tiedustella ennen loman vahvistamista. Ja sitten kun loma ON VAHVISTETTU, sitä EI voi siirtää ilman yhteistä sopimusta. Lomat pitää vahvistaa viimeistään kaksi viikkoa ennen loman alkua. Ja ne lomatkin pitää suunnitella sinne työvuoroihin!
Ja ARVATKAAPA mitä? Esimiehen pitää huolehtia myös siitä että lapsille on järjestettynä VARAHOITOPAIKKA, ihan kaikkina niinä päivinä kun siellä TYÖVUOROLUETTELOSSA on merkittynä hoitajalle VAPAA. Oli syy sitten mikä tahansa.

Minä siis edelleenkin pidän kaikki työvuoroluettelooni merkityt tasoitusvapaat ja lomat hyvällä omallatunnolla juuri silloin kun ne siellä seisoo, en järjestele varahoitoja enkä laskeskele etukäteen työaikoja tai tulevia tasoitettavia tunteja... Antaa esimiehen tehdä hänelle kuuluvat tehtävät rauhassa... Niin teen minäkin... Ihan niin hyvin kuin osaan.

Mukavan aurinkoista syyspäivää kaikille!

1 kommentti: