torstai 9. elokuuta 2018

Voihan *****!



Kun ryhmässä on useita kuivaksi opettelevia lapsia, ulkona yli 20 astetta lämmintä, eikä pyllyjen hautominen vaipoissa houkuta, niin silloin ulkoiluvarustukseen voi kuulua myös potta. Tämä valkoinen  potta on ollut ulkoilukaverinamme nyt parin viikon ajan, se kulkee mukanamme leikkikentälle ja kököttää terassilla pihassa. Onpa se kerran viihtynyt leikkikentän yöelämää tutkiskellenkin, kun ajatuksissani sen sinne unohdin ja kovasti seuraavana aamuna ihmettelin missä leikkikenttäkaverini piileskelee.

Potan ottaminen mukaan ulkoiluun kuullostaa hyvältä idealta, ja tähän päivään asti se on sitä ollutkin enkä ole nytkään tätä ystävääni vielä vähään aikaan hylkäämässä, mutta vähän paremmin tarvitsee varustautua tästä lähtien.

Tänään siis yksi lapsista käytti pottaa isomman hädän hetkellä, eikä se tuotos ollut edes kovin kiinteässä muodossa. Ja auts, juuri tähän en ollut tajunnut varautua! Mitä siis tehdä sopivan pehmeälle kakalle, joka on kätevästi liimautunut pottaan ja ulkoiluaikaakin on jäljellä vielä tunnin verran? 

Nopea inventaario, mitä muuta meidän leikkikenttävarustukseen tänään kuuluikaan?
Ainakin:
- tabletti, jotta saatiin sovittua tapaamisaikoja
- puhelin
- kynä, kumi, terotin ja lehtiö
- monta pullollista vettä (juotavaksi)
- kasa kaikenmoisia vaatteita
- kosteuspyyhkeitä iso paketillinen
- kertakäyttöhanskoja kohtuullinen nippu
- reppu ja pari kangaskassia

Ja hanskat käteen, kosteuspyyhkeen avulla kakka hanskaan, hanska pois kädestä kakan ympäri... tämä toistaen pari kertaa, ja tuotokset roskiin. Lopuksi potan pesu vedellä ja kosteuspyyhkeellä... sitten vielä omat kädet. Homma hoidettu!   

Ja taas vanha oppi jotain uutta:
Lisäys huomiseen listaan mitä otetaan mukaan:
- kasa sopivan kokoisia pusseja, jotka voi laittaa valmiiksi potan päälle, seuraavaa hätätilannetta varten



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti