keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Onko nyt kesä?Lasten kanssa ollaan mietitty koska se kesä oikein alkaa? Alkaako kesä kun riittävän lämmintä? Kun puiden lehdet ovat täysin kehittyneet? Vai kun voikukat ovat vallanneet kaikki nurmikot ja tienpientareet?  Meidän kesä alkoi noin kolme viikkoa sitten, kun aloimme syödä kaikkina hoitopäivinä luonaan ulkona. Tällä ajanjaksolla olemme kerran syöneet sisällä, kun olin menossa palaveriin heti ruokailun jälkeen. Toisaalta palaveri peruuntui, mutta se ei sitten kuitenkaan muuttanut suunnitelmaan.

Retkiruokailu on mahtavaa! Sitä voi lämpimästi suositella ihan jokaiselle, jos ei nyt ihan joka päivä niin edes joskus. Oma aamuni käynnistyy kunnolla ensimmäisten lasten saapuessa hoitoon seitsemältä. Aivan aluksi laitan hellalle lounaan ja aamupalan valmistumaan samanaikaisesti. Laitan myös kattilallisen vettä kiehumaan ja kaadan kiehuvan veden ruokatermoksiin. Ruoanvalmistuksen lomassa tyhjennän astianpesukoneesta meidän retkiruokailuastiat eli kuksat ja ruokailuvälineet valmiiksi kosteuttapitävään pussiin, teen leivät ja pilkon kasvikset  valmiiksi purkkeihin ja kaadan maidon muovipulloon. Kylmät retkieväät laitan jääkaappiin odottelemaan pakkaamista.

Aamupalan jälkeen pakkaan lounaan termoksiin, termokset ja astiat reppuun sekä ruoanvalmistusastiat päivästä riippuen joko altaaseen likomaan tai tiskikoneeseen. Juuri ennen uloslähtöä kylmät eväät pakkaan pieneen kylmälaukkuun  ja täytän lasten vesipullot raikkaalla vedellä. Sitten vain kaikki mukaan ja jokainen kantaa tarvikkeita omien taitojensa mukaan joko retkipaikkaan tai rattaille. 

Ulkona syömme joko leikkikentillä olevissa katoksissa, jossain sopivilla rappusilla tai alumiinipohjaisten retkipeitteiden päällä. Yleensä retkellä ruoka maistuu lapsille hyvin, jopa niille nirsoimmillekin ja ruoka katoaa lähes jokaisen kuksasta todella nopeaan. Hauskimmat retket todennäköisesti lasten mielestä loppuvat jälkiruokaan, ainakin silloin tällöin.

Retken jälkeen puran tiskiin menevät astiat pois kosteudenkestävästä pussista suoraan tiskikoneeseen, huuhdon pussin kuivumaan ja pesen termokset. Repun ja kylmälaukun laitan keittiön nurkkaan odottelemaan seuraavaa retkeä.

Huomenna taas sama homma uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti