maanantai 5. lokakuuta 2015

Liikettä niveliinJotenkin tuntuu, että nyt syksyllä aika on juossut  edelläni, ja juuri mihinkään ei ole ollut aikaa keskittyä. Ehkä syynä on osittain ollut myös se, että syksy on ollut erittäin rikkonainen töiden osalta, on ollut lomaa, tasausvapaata ja koulutusta. Nyt kuitenkin olisi edessä pitkä työrupeama, joten eiköhän sitä taas päästä jutun juonesta kiinni.

Viime viikolla alkoi taas Varpaat Vauhtiin kaksiviikkoinen, tällä kertaa painotus on ulkoliikkumisessa ja lapsen osallisuudessa. Tämä onkin hyvässä linjassa meidän oman kunnan painotuksien kanssa. 

Lasten liikkumiseen onkin viime aikoina panostettu oikein kunnolla, kun on huomattu että lasten liikkuminen on vähentynyt huomattavasti. Tällaiset teemaviikot ovat toki hyviä, samoin varmaan jokaisessa hoitopaikassa pyritään liikkumaan ja ulkoilemaan  yhä ennemmän. Mutta tosiasiahan on se, että yleensä lapset kyllä liikkuvat, jos siellä ei ole aikuista:
  •  jolla on aina kiire, jolloin lapsi on helpompi heittää rattaisiin tai autoon, 
  • joka kieltää kaiken kivan hyppimisen, juoksemisen, kiipeilyn
  • joka pukee lapsen vaatteisiin joissa ei voi kurkottaa, tai jotka menettävät jälleenmyyntiarvonsa
  • joka käyttää tekniikkaa lapsenvahtina
Oikeasti!  Muistatteko kuinka hauskaa oli lapsena, vaikka ei omistettu yhtään Legoa, Pleikkaria tai väritelevisiota? Toisaalta eipä sieltä televisiosta paljon lapsille suunnattua ohjelmaa tullutkaan... ehkä Kössi Kengurua ja Kylli-tätiä lukuunottamatta.


Hyvää viikon alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti