maanantai 26. lokakuuta 2015

#Blogisitarina - Blogihaaste


Tämän haasteen sain Perhepäivähoito ja suurperheen arki - blogista1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä.  #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko -blogi.


Minun blogini tarina

Blogi sai alkunsa kesällä 2009, kun kyllästyin jatkuvaan perhepäivähoidon aliarvostamiseen mm. keskustelupalstoilla. Ensimmäiset postaukset olivatkin lähinnä yleistä perhepäivähoidosta, ja perhepäivähoidon esittelyä, mutta aika nopeasti aloin kirjoittaa myös meidän arjestamme. Pitkän aikaa kirjoittelin kaikenlaista mikä vähänkään liippasi läheltä työtäni, blogissa oli iloisesti sekaisin ruokaohjeita, askartelua ja perhepäivähoitoa. Aluksi blogi oli Vuodatuksen alustalla, mutta kun Vuodatus kaatui joskus v. 2012, niin siirryin pienen harkinnan jälkeen Bloggerin puolelle, jonne oli jo aiemmin varrannut Ipanailoa-nimen käyttööni.

Alusta asti itselleni oli selvää, ettei Ipanailoa-blogissa kirjoiteta kenestäkään tunnistettavasti, joten otin myös itselleni käyttöön "Ipana"-nimen, jonka vaihdoin 2014 "Annu"-nimeen. Blogia kirjoitin pitkän aikaa niin ettei kukaan, muutamaa ihmistä lukuunottamatta, tiennyt kuka blogin takana on. Nykyisin taitaa olla niin, että kaikki työkaverit ainakin tietävät että kirjoitan blogia, ja käypä jokunen sitä jopa lukemassakin. Lukijoina blogilla on alusta alkaen ollut lähinnä perhepäivähoitajia ja joitakin sellaiseksi aikovia. Blogi on pieni ja pieneksi jää.

Vuosien aikana olen yrittänyt selkiyttää blogin sisältöä ja ulkonäköä, siinä kovin hyvin onnistumatta. Kesällä 2013 useiden ruokaa koskevien sähköpostejen jälkeen aloin kirjoittaa Ipanoiden pöperöt-blogia, josta löytyvät ruokalistallamme olevat ruoat ohjeineen. Seuraavan vuoden alussa julkaisin myös askarteluille oman blogin, Askartelua Ipanoille. Bloginimien keksimisessä olen siis ollut todella taitava... ja mielikuvituksellinen... ja... Tai oikestaan Ipanailoa-blogi sai nimensä yhden slogan-kilpailun voittajalta ja loput sitten sujuvasti siitä muokaten. 

Nykyisin Ipanailoa löytyy Facebookista ja Pinterestistä. "Ipana"-blogien lisäksi kirjoitan yhtä henkilökohtaista kädentaitoblogia ja aloittelen yhtä yhteisblogia Aiemmin olen pitänyt myös raksablogia, jonka hautasin Vuodatuksen mukana.
  
Itse haastan seuraavat blogit:
2 kommenttia:

  1. Kiitti haasteesta! Tällaista en olekaan ennen nähnyt! Huisia. :) Täytyypä oikein palata alkuaikoihin ja miettiä mistä tähän touhuun innostuin. Hmm..!

    VastaaPoista
  2. Kiitos haasteesta, oli oikein aivojumppa samalla! ;D Tartuin härkää sarvista ja lopputuloksen näet jo täältä: http://minnikki.blogspot.fi/2015/10/blogisitarina-blogihaaste.html

    VastaaPoista