torstai 15. elokuuta 2013

Petteri Kaniinin satumaailma


Petteri Kaniinin satumaailmaan on koottu Beatrix Potterin koko tuotanto, kaikki Petteri Kaniini-kirjat kuvituksineen. Tarinat ovat alkuperäisessä ilmestymisjärjestyksessään.
Teoksen sivuilla tapaamme kaikki Potterin rakastetut eläinsankarit: vilkkaan Petteri Kaniinin, herttaisen Rosina Ankkasen, kovia kokevan sammakkoherra Jeremias Rimppakintun, näsäviisaan orava Nokkelan ja monet muut.
Koska tarinat pohjautuvat usein todellisiin paikkoihin, ihmisiin tai eläimiin, jokaista kertomusta edeltää lyhyt johdatus sen syntyvaiheisiin.
Kirjoittanut ja kuvittanut: Beatrix Potter
Useita suomentajia
Kustannus: Kustannusosakeyhtiö Otava 2002
Beatrix Potter (1866-1943) syntyi Lontoossa ja eli melko yksinäisen ja suojatun lapsuuden. Perhe vietti kesät maalla, aluksi Skotlannissa ja myöhemmin Englannin Järviseudulla. Näillä lomilla Potter oppi rakastamaan luontoa ja tekemään siitä omia tarkkoja havaintojaan.
Beatrix Potterilla oli tapana kuvittaa kirjeet, joita hän lähetti ystäviensä lapsille. Tälläiseen kirjeeseen perustuu myös hänen esikoisteoksensa Petteri Kaniini. Potter tarjosi käsikirjoitusta useille kustantajille, mutta huonolla menestyksellä. Kun Frederick Warne vuonna 1902 julkaisi kirjan, siitä tuli oitis yleisön suosikki.
Kirjoistaan ansaitsemilla rahoilla Potter osti itselleen talon Järviseudulta, rakastamastaan Sawreyn kylästä. Kirjoittaminen ja maalaaminen jäivät maaseudulla vähemmälle, silä Potter ryhtyi viljelemään maata ja kasvattamaan lampaita.
Beatrix Potterin satumaailma on säilyttänyt ajattoman viehätyksensä. Tarinoiden veitikkamainen ja lämminhenkinen viisaus, luonnonläheisyys ja liikuttavan inhimilliset eläinhahmot vetoavat lapsiin kaikkialla maailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti