tiistai 13. elokuuta 2013

Äitien tekemää

kuva: Saarioinen
 

Tänään ulkoilimmekin hieman pidempään kuin yleensä. Ulkona olikin mukava olla, kun aurinko paistoi ja leikkikentällä oli useampia hoitajia lapsineen.  Ruoanlaittoonkaan ei ollut mikään kiire, kun meidän tämän  päiväinen ruoka oli "äitien" tekemää, joten valmisteltavaa oli vain lisukkeet.
 
Jostain syystä tämän ryhmän lempiruokaa on juurikin tämä maksalaatikko, joka uppoaa kaikille lapsille, myös sille nirsoimmalle, joka yleensä ilmoittaa hyvissä ajoin ennen ruokailua, mitä ei aio syödä. No, oliha tänäänkin jotain mikä oli "ensyö"-listalla: "Mä en sitten syö parsakaalia" (meillä oli kukkakaalia), sanoin kuitenkin laittavani lautaselle vähän maistiaiseksi "Joo, mut laita sitten vaan VÄHÄN sitä PARSAkaalia."

... Ja sinne meni kukkakaali lautaselta.

10 kommenttia:

 1. Hauskoja nuo lapset, jos päättävät ettei jostain tykkää niin vaikea on saada maistelemaan :) kun sitten maisteltuaan kuitenkin tykkää...
  Mulla on alkamassa tee vaihto jos kiinnostaa...

  VastaaPoista
 2. Voi kun mun ryhmä edes söis tota. Ois ihan kiva välillä että ois vähän "helpompi" ruokaa ku ei tarvi tehä nii paljon( jos vaikka haluaa olla vähän pidempään ulkona aamupäivällä).
  Koko mun ryhmä on niin nirso, en syö sitä enkä tätä, aina sama asiaa. Viime vuoden ryhmä söi kaiken mitä tarjosin ja kaikki kasviksetkin meni alas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ajan kanssa tämä meidänkin nirso on oppinut syömään. Aluksi kun ei syönyt yhtään mitään, paitsi maitoa ja leipää.

   Poista
 3. No mutta kun on neljä... jos on vaan yksi nirso nii se on helpompi homma, mutta ku on neljä nii ei oo kiva, päivästä toiseen kuunnella tota, että taas on paha ruoka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen jo aikoja sitten oppinut ajattelemaan, että tarjoamani ruoka on hyvää ja ravitsevaa, ja jos joku ei sitä syö niin se ei ole asia, josta minun kannattaa nostaa meteliä tai pahoittaa mieltäni.

   Alussa voi olla myös alkukankeutta, joten häntä pystyyn!

   Poista
 4. No se että ei syö nii on ihan ok, kyllä ne sitt syö ku haluaa. Mutta ku se yksi tyttö sitt huutaa että hyi ku o paha ja sitten istuu vaa siellä pitää semmosta mekkalaa ja pienet ottaa siitä mallia. Ei se kivakaan on kun hän heittää lautanen lattialle tai sylkee siiheen ruokaan, mun mielestä se ei ole hyvät käytöstavat kun tyttö on jo 5,5v. Mutta jos kotona saa tehä niin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on kyllä tuossa haastava työmaa. Vaatii lehmän hermoja. Uusi hoitolapsi, eikä aiemmin ollut missään hoidossa? Muuten käytös ok? Jos tilanne on jatkunut jo pidempään onko sinulla mahdollisuutta konsultoida esim. eltoa?

   Muista pitää huolta omasta jaksamisestasi.

   Poista
  2. Hän on ollu vuos yksityisessä ryhmiksessä, noin vuosi. Sitten se ryhmis suljettiin rahapulan takia. Ja sitten hän ja hänen sisko siirrettiin mulle tänne kunnalliselle puolelle. Käytös on kyllä ihan ok muuteen, mutta heti kun on ruokaaika niin se jotain (en tiedä miksi) tapahtuu? puuro ei saa koskaan tarjota eikä keittokaan maistuu eikä kasviksii (ainoastaan kurkkuu) silloin kyllä alkaa semmonen mekkalaa... ja kun kaikki muukin on pahaa.
   Jos meillä on välipalaks esim viiliä niin siiheen pitää hänen mielestään laittaa aina rusinoita ei muuta. Pitää olla just se oikea mysli. Jugurttiin ei saa laittaa muutakun hunajaa. Hän on niin tarkkaa näistä asioista. Voihan se olla että näin tehtiin siellä ryhmiksessä en tieä kun kukaan ei kerro.
   Paras ap tai vp on voileipä, ainoa asiaa joka ei (vielä?) ole paha.
   Tilanne ei oo jatkunu niin kauan,hän aloitti elokuussa.
   Vois kyllä konsultoida jos tää jatkuu... Mietin vaan tekeeks hän niin koska haluaa saada enemmän huomioita? Muut ryhmässä 2-3 v ja hän on jo niin iso. Kun hänellä on aika pitkät päivät nii ois kivaa että hän söis vähän enemmän kun puolikkaan leivän ja vähän maitoo.
   Yritän muista.

   Poista
  3. Hyvin mahdollisesti voi olla huomionhakuisuutta. Tai ihan protestia hoitopaikan vaihtumisesta, jos kerran on noin tarkkana noista ruokaan liittyvistä asioista. Ei vaan kestä muutoksia?
   Oletkin varmaan jo keskustellut vanhempien kanssa?

   Poista
  4. Sitä minäkin mietin.... no katotaan jos se vähän helppotais. Se on nii harmi että muuten päivää sujuu hyvin mutta "ruoka" pilaa kaiken. Kyllä olen keskustellut äidin kaa ja hän oli yllättänyt että tyttö tekee näin (kotona välillä tapahtuu samaa ja se on sitten niin että vanhemmat antavat mielummin periksi ja antavat sen voileivän ja puuro esim ei tarvitsee enää syödä).

   Poista