keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Myrkkysienipeli



Myrkkysienipelissä on tarkoituksena kerätä mahdollisimman monta sientä osumatta myrkkysieneen. Eniten sieniä kerännyt on voittaja.

Pelin kulku: Levitetään sienet lattialle pelaajien muodostaman piirin keskelle. Valitaan yksi sienestäjä, joka poistuu korin kanssa esim. toiseen huoneeseen. Piiriin jääneet valitsevat yhden sienistä myrkkysieneksi. Sienestäjä palaa ja kerää sieniä koriin, muiden samalla laskiessa... yksi... kaksi... jne. kunnes sienestäjä kerää myrkkysienen ja kaikki huutavat: MYRKKYSIENI! Sienet levitetään takaisin lattialle ja valitaan uusi sienestäjä ja uusi myrkkysieni, näin jatketaan kunnes kaikki ovat vuorollaan keränneet sieniä.

Peli on itse tehty, ja olen tästä samasta pelistä nähnyt muitakin versioita, esim. myrkkykivi (sienten tilalla maalattuja kiviä), myrkkysammakko (sammakoita). Tätä peliä voi varioida vaikka kuinka, esim. ulkona voi pelata kivillä, oksilla ja kävyillä jne.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Vanha peli-idea, joka on tarttunut mukaan jostain elämän varrelta. Tykkään juuri siitä, että tässä ei juurikaan pelivälineet sido, vaan välineet voi napata mukaansa mistä vain, tai vaikka askarrella itse.

      Poista