sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Joulukiireitä?


Jaa-a, viimeinen työviikko ennen lomaa on alkamassa. Ensiviikko on vielä kiireinen, niin kuin aina ennen joulua. Tällä kertaa kuitenkin kiireitä lisäävät oma hammaslääkäri tiistaina ja opiskelijan arviointikeskustelu torstaina. Lapsia hoitaa nämä ajat taas varahenkilö.

Lasten kanssa aiomme kuitenkin leipoa piparkakkuja ja enkä vielä joulutorttujakin, katsotaan mitä innostutaan tekemään. Piparkakkutaikinaa olen tehnyt valmiiksi jääkaappiin useammalla reseptillä, johtuen ryhmän allergioista.

Joulun alla teen aina paljon piparkakkutaikinaa ja siitä olen sitten tehnyt kaikille lapsille piparkakkutalon kotiin viemisiksi. Eli viimeisenä hoitopäivänä ennen lomaani jokaisen perheen kotiin lähtee piparkakkutalo, joka vuosi vähän erilainen. Tänä vuonna lapsia on vain kolmesta perheestä, joten taloja tarvitaan vain kolme, joskus on tehty useampiakin, kun ryhmässä on ollut paljon puolipäivälapsia, eikä yhtään sisaruksia. Joinakin vuosina talojen sijasta olen leiponut enkeleitä, piparkakkurasioita, joulusukkia jne. Muistaisinkin, että näitä piparkakkurakennelmia olisi parhaimmillaan tehty jopa seitsemään eri perheeseen.

Apulaisenani on toiminut useana vuonna omat tyttäreni, joista toinen usein leikkaa palat taikinasta valmiiksi ja toinen toimii usein makutuomarina, joka on todella kriittinen ja usein enemmän tiellä kuin hyödyksi Nauru. Meillä onneksi lapset pitävät leipomisesta ja auttavat mielellään.

Lapsien mukaan lähtee myös pienet joulupaketit, joiden sisällöstä kertonen sitten joulun jälkeen, mistäs sitä vielä tietää mitä tontut niihin ovat pakanneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti