perjantai 11. joulukuuta 2009

Joulujuhlat


Eilen vietimme lasten kanssa joulujuhlaa. Tai oikeastaan siis alueemme kaikki perhepäivähoitajat järjestävät yhteiset joulujuhlat hoitolapsille ja heidän vanhemmilleen.

Parina viime vuonna olemme järjestäneet perinteiset "kuusijuhlat" esityksineen kaikkineen. Lauluja ja leikkejä on harjoiteltu jokaisen ryhmässä hyvissä ajoin etukäteen. Jo syksyllä sovimme hoitajien kanssa työn jaosta, ja esitettävistä laululeikeistä. Tänä vuonna lapset tulivat marssien lavalle kantaen askartelemiaan piparkakkuja kädessä, Piparkakkuleikki-laulun säestämänä.

Ohjelma on muodostettu muutamasta lasten esittämästä laululeikistä ja niitä yhdistävästä tarinasta, jonka joku hoitaja aina sitten lukee. Tänä vuonna laululeikeiksi oli valittu Tuiki, tuiki, tähtönen-, Rati, riti, ralla-, Lumiukot-, Tonttujen jouluyö- ja Pukki ovella kolkuttaa -laulut.

Meidän ryhmän kaikki lapset harjoittelivat innoissaan ohjelmaa, ja olivat kaikki kovasti tulossa esiintymään lavalle. Hoitajaa ja osaa vanhemmistakin hivenen kyllä jännitti, kuinka käy. Kaikki lapset, yksivuotiasta lukuun ottamatta, kuitenkin lavalle kiipesivät, joskin yksi oli kiinni kyljessä koko ajan, ja toinenkin kiipesi syliin siinä vaiheessa kun pukki kurkisti oven raosta.

Kivaa oli, ja kaikki lapset saivat pukilta pikkupaketin kotiin viemisiksi. Tänään puheenaiheena sitten onkin ollut paketin sisältö, ja se ketä kaikkia siellä juhlassa oikein nähtiinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti