torstai 16. heinäkuuta 2009

Odotettavissa tänään ja huomenna:


Tänään varahoitolapset ovat viimeistä päivää hoidossa, huomenna vielä yksi lapsi, jolla onkin sitten viimeinen hoitopäivä, ennen kouluun lähtöä. Eli jää lomalle kuten minäkin, ja sitten menee kouluun.

Tänään alkaa  sitten lelujen pesupäivät. Kaksi päivää lelujen pesemistä. Saaviin joutuu kaikki pesunkestävät lelut: dublot, astiat, hedelmät ym. muovilelut, puujunarata saa pikapesun, nuket samoin. Nuken vaatteet, peitot, tyynyt, roolivaatteet lentävät pesukoneeseen.

Tämä kouluun menevä lapsi on odottanut huomista päivää jo pari viikkoa, niin suosittua lelujen pesu on. Meillä on lasten kanssa ollut tapana aina ennen minun lomaani pestä lasten lelut, ja nämä lapset jotka ovat olleet hoidossa vuosia, osaavat jo odottaa tätä jokavuotista tapahtumaa. Toki leluja pestään muutenkin, mutta näin kesäloman alla pestään IHAN KAIKKI lelut LASTEN KANSSA. Sitten on kiva syksyllä aloittaa työt.

Tästä lelujen pesusta on muutamia hauskojakin juttuja vuosien varrelta, kuten kun kerran hoidossa oli sellaisia lapsia, jotka olivat tulleet hoitoon syksyllä. Sitten seuraavana kesänä, kun lelujen pesu aloitettiin, ja muut lapset olivat hihkuneet asiaa jo monta päivää, nämä uudet ihmettelivät: Mitä, pestäänkö teillä leluja, ei meillä kotona vaan koskaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti