perjantai 16. tammikuuta 2015

Karhu nukkuu, karhu nukkuu talvipesässänsä

reilu 5v:n karhunpesä

Tällä viikolla ollaankin ehditty jo puuhata vaikka mitä, taitaa olla akut ladattuna kaikilla loman jäljiltä. Kolttosiakin ollaan ehditty tehdä, mutta niistä ei kerrota mitään, eihän? Paitsi ehkä vähän ollaan härnätty kavereita, olisiko kumminkin ikävä vähän jo vaivannut vai mitä lie?

Maanantai otettiin ihan rennosti ja ulkoilemaankin päästiin ihan normaalisti koko aamupäiväksi, kun ei sitä luvattua paukkupakkasta sitten tullutkaan.
Tiistaiaamuna heräsimme keskeltä lumipenkkaa yön lumimyräkän jäljiltä, onneksi ei kuitenkaan ollut pakko ottaa rattaita liikuntahallireissulle mukaan. Samaisen päivän iltapäivä sujuikin mukavasti, kun aurasimme aamupäivällä sataneen lumen lasten kanssa pois kaikilta kulkuväyliltä.  
Keskiviikkona pakkasimme pulkan täyteen luistimia ja lähdimme luistelemaan. Kävelyteitä ei vielä oltu ehditty aurata, joten osa matkasta tarvottiin umpihangessa pulkkaa kiskoen. Parin vuoden tauon jälkeen väistötilat vietiin pois kentältä ja pääsemme jälleen lasten kanssa luistelemaan ulkojäälle. Kyllä sitä onkin odotettu, innokkaimmat eivät olisi halunneet millään lähteä pois ja vielä vanhemmiltakin tilailtiin uutta luistelureissua illaksi.
Torstaina sitten saatiinkin pukea kurahousut jalkaan leikkikentälle, ja takaisin tullessa oltiin kuitenkin likomärkiä. Leikkikentän iso lumikasa oli kuitenkin lasten iloksi kasvanut varmaan metrin korkeutta maanantaista.
Alkuvuoden teemana meillä on eläinten talvi, ja tällä ensimmäisellä viikolla olemme tutustuneet karhun talvehtimiseen. Mitähän kaikkea siellä pesässä talvella tapahtuukaan? Käytiin tutustumassa netin kautta Ranuan karhuihin ja kurkattiinpa seurantakameran kuvaakin, mutta aika hankala sieltä oli karhua lasten kanssa kunnolla havaita. Torstai-iltapäivänä piirrettiin sitten omat kuvat karhun talvitoimista, emo pentuineen ja tietysti pennuille piti lelujakin kuvaan piirtää.


3½v:n karhunpesä

5v:n karhunpesäEi kommentteja:

Lähetä kommentti