keskiviikko 16. lokakuuta 2013

ti-ti-tyy... vai kraaak?Lintulaudan elämää on hauska seurailla lasten kanssa. Syksyllä voi seurailla kuinka linnut löytävät tiensä laudalle ja talven mittaan voi laskea kuinka monta lintua laudalla käy, isoja parvia vaiko yksittäisiä yksilöitä tai kuinka monta lajia laudalla vierailee. Talvella voi sitten käydä katsomassa laudan alla lumessa olevia erilaisia jälkiä.

Vihdoin myös tämän talon pihalle on laitettu lintulauta. Laudan hankkiminen olikin hieman työläs tehtävä, koska halusimme íson laudan, ja mielellään sellaisen jonka voi laittaa tolpan päähän. Tällainen meillä oli ennenkin, mutta se unohtui muuttaessa vanhan talon pihaan, eikä sitten enää yli vuoden päästä muutosta kehdattu kysellä laudan perään, kun ei oltu sitä aiemmin osattu kaivata.

No laudan hankkiminen osoittautui todella työlääksi ja lopulta päädyimme ripustettavaan malliin. Koska tontillamme ei kasva yhtään puuta, niin viime talven lauta roikkui keinun rungossa, josta lauta ei kuitenkaan näkynyt sisälle. Nyt lauta viritettiin tolppaan amppelipidikkeen avulla, ja sitä voi katsella keittiön ikkunasta.
Vanhassa paikassa laudalla tai sen alla kävi ruokailemassa tuttuje pikkulintujen lisäksi useita eri eläimiä, kuten esim. fasaaneja, oravia, hiiriä ja istuipa pari kertaa puussa varpuspöllökin katselemassa sisälle keittiöön.

Täällä laudalle on nyt jo löytänyt tiensä ainakin tali- ja sinitiaiset, sekä pari "hieman" suurempaa lintua, kuten kuvassa oleva harakka. Harakkasuvun lisäksi laudan alla vierailee myös neljän variksen kopla, jotka raakkuvat kilpaa keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti