maanantai 27. elokuuta 2012

Korokeistuin



Meillä on käytössä tällaiset korokeistuimet eli "jakkarat". Näistä tulee aina silloin tällöin kyselyjä, joten tässä siis muutama vastaus.
"Jakkarat" on itse valmistettu liimapuulevystä, joko uudesta tai kierrätysmateriaalista. Pari ensimmäistä "jakkaraa" tehtiin pirttipöydän penkeistä ja loput sitten mäntyliimapuulevystä. 
Meillä nämä ovat käytössä lapsilla, jotka ovat isoja syöttötuoliin, mutta kuitenkin vielä sen verran pieniä, että jos istuisivat keittiön tuolilla, olisivat turhan matalalla. Käytännössä lapsen voi laittaa tähän istuimeen 1½-2 -vuotiaana, kun lapsi on oppinut istumaan tukevasti paikallaan. Istuin on hyvä myös sellaisella lapsella, joka "pyörii" istuessaan, tässä kun on vähän hankala pyöriä ;) .
Pienemmille olen kiinnittänyt istuimen tuoliin kiinni lyhyellä kuormaliinalla, jolloin istuimen saa myös helposti pois, silloin kun sitä ei tarvita. Osaan istuimista voi kiinnittää myös turvavyön tai -valjaat. Isommat lapset osaavat istua istuimella, vaikka se ei olisi kiinnitettynä tuoliin.
Muutama detalji:


kiinnitys tuoliin                                           paikka turvavyölle                                         ovenpysäytin liukuesteenä




Jos haluat rakennella omia istuimia, niin ohjeet löytyvät täältä.
(Ohjeessa oleva istuin on mitoitettu edellisiin keittiön tuoleihimme, joten voi olla, että istuimen mitoitusta täytyy muuttaa itselle sopivammaksi)


4 kommenttia:

  1. Onpas käteviä! Meillä on tuon kokoisille Ikeasta ostetut tuolit -istuinosa korkemmalla ja tuoliosuus muutenkin normituolia pienempi. Hyviä nekin mutta aikas hintavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ei vie niin paljon tilaakaan kuin ne juniorituolit, meillä kun näitä jakkaroita on kaikille neljälle hoitolapselle. Iltaisin ja viikonloppuisin nämä ovat keittiön lattialla seinän vieressää ja lomalla jakkarat saa kätevästi pois silmistä, eivätkä vie paljon tilaa säilytyksessä. No, kauneudessa nämä ei pärjää alkuunkaan junioirituoleille, eivätkä varmasti sovi mihinkään sisustukseen :D .

      Poista