perjantai 17. joulukuuta 2010

17. luukku: Keksit purkissa




Tämän ihastuttavan keksiainespurkin voi antaa vaikkapa lahjaksi. Purkiin siis laitetaan tarvittavat kuivat aineet kerroksittain ja annetaan lahjaksi esimerkiksi kauniilla nauhalla koristettuna. Lahjan saaja puolestaan lisää purkin mukana saamiensa ohjeiden mukaisesti loput aineet ja paistaa leivonnaiset. Tässä vinkin lähettäjän keksiohje, mutta aivan yhtä hyvin purkkiin voi pakata vaikka piimäkakun tai suklaamuffinien ainekset. Ainesten mittaaminen purkkiin onnistuu lapsiltakin hienosti aikuisen pienellä avustuksella, kuten myös purkin aineksista tehtävien leivosten teko, jos ainekset ovat sekoita ja vuokaan/pellille-tyyppiseen leivonnaiseen.

KARPALO-VALKOSUKLAA-KAURAKEKSIT

2½ dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
¾ dl fariinisokeria
¾ dl sokeria
1½ dl kuivattuja karpaloita
100 g valkosuklaata rouhittuna

  
Mittaa yllä olevat ainekset mainitussa järjestyksessä noin litran lasipurkkiin. Liitä mukaan etiketti, jossa kerrottuna ainesosat sekä seuraavat ohjeet keksien valmistukseen.
Kaada purkin sisältö kulhoon ja sekoita ainekset keskenään. Lisää joukkoon 125 g sulatettua margariinia tai voita ja yksi kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi ja nostele siitä lusikalla nokareita leivinpaperin päälle. Paista 175 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
Tämän vinkin lähetti iloksemme Arkea lasten kanssa-blogin Memmu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti