lauantai 12. kesäkuuta 2010

Ihmettelyä


Joitakin asioita olen tässä viikon aikana ihmetellyt ollessani päiväkodilla.

Päiväkodilla on aika vähän leluja lasten käytössä, enkä nyt siis tarkoita, että leluja pitäisi olla kuin lelukaupassa, vaan että niitä olisi riittävästi. Esimerkiksi:

- Dublot / legot: näitä pitäisi olla niin paljon, että niistä voisi oikeasti rakentaa jotakin. Pienten osastolla Dubloja on ehkä vajaa ämpärillinen, ja pari hassua aluslevyä. Legoja on varmaan saman verran, ellei vielä vähemmän isojen puolella. Oikeasti niistä ei yksikään lapsi saa aikaan leikkiä, saati sitten useampi.

- Osastolla ei ole yhtään palloa, hei haloo: osasto on pienille, pienillä pitää olla palloja! Myöskään ihan peruspalikoita ei ole näkynyt.

- Piirustus välineet on niin korkealla, että lapset eivät itse niihin yletä. Toisaalta ymmärrän tämän, pienillä on tapana joskus piirtää vähän ohi, mutta ei kyllä tarvi ihmetellä, jos ei kynähommat kiinnosta.

- Pienten puolella ei kotileikkiin tarvittavia tarvikkeita, tai sitten ne on niin piilossa etten ole niitä nähnyt: ei hellaa, kattiloita, lusikoita tms. Kotileikki on kuitenkin yksi pienten kehitykselle tärkeistä leikeistä. Nukkeja kyllä löytyy, vaunut ja rattaat myös.

Päiväkodista löytyy kyllä hieno kotileikkihuone, mutta sinne pienet ei voi mennä, kun ei riitä valvonta, eikä sielläkään kovin montaa kippoa ja kappoa näkyvillä ole. Samoin ympäri päiväkotia on ripoteltu tavaroita, käytännössä ympäri taloa olevilla leluilla leikkivät isot, joita ei tarvitse ihan vieressä valvoa. Isoilla onkin aika kivasti leikkejä kesken vähän siellä sun täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti