keskiviikko 13. elokuuta 2014

Vaaterumbaa
Se on täällä taas - muoti-ilmiö nimeltään vaaterumba! Vaaterumballe ominaista on se, ettei oikeanlaisia vaatteita aina ole saatavilla tai ne vaan ovat mystisesti kadonneet. Toisinaan myös rumban säännöissä voi olla epäselvyyttä tai niistä voidaan jopa olla erimieltä.
Laitetaanpa tähän taas kerran muistilistaa kuinka rumba sujuu kaikkien kannalta edes jotenkin selkeillä sävelillä.
  • Sadevaatteet kannattaa olla aina hoidossa mukana - vaikka sitten se taivas olisi kotoa lähteissä pilvetön tai säätiedotuksessa ei juuri tälle alueelle olisi sadetta luvattu. Helpointa toki on jos sadevaatteet voisi säilyttää hoitopaikassa, ainakin kun ovat puhtaina. Sateenvarjolla ei hoidossa ole mitään käyttöä, se ei todellakaan korvaa kunnon sadevaatetusta.
  • Jonkinlainen pitkähihainen takki tai pusero olisi myös hyvä olla aina mukana, koska ainakin tuulisella tai pilvisellä ilmalla voi ajoittain olla jo viileää, riippumatta siitä mitä se mittari näyttää.
  • Ulkokäyttöön eri vaatteet kuin sisälle, vaikka ulkoilla voisi sortseissa ja T-paidassa, niin sisällä ei käytetä samoja vaatteita kuin ulkona. Jos haluaa sisälläkin pitää sortseja, niin silloin pitää olla mukana kahdet sortsit, sama koskee myös paitoja ja verkkareita - samoilla ei olla sisällä ja ulkona.
  • Kunnon kengät, joilla voi lähteä omaa pihaa pidemmälle. Hankaavilla ja vääränkokoisilla jalkineilla kävely on kidutusta - kokeilkaapa vaateiden vaikka itse kävellä sandaaleissa, joista isovarvas roikkuu pohjan ulkopuolella.
  • Kaikkien näiden edellä mainittujen  lisäksi mukana pitää olla ne vaihtovaatteet, joka tarkoittaa sitä, että siellä repussa/kassissa/kaapissa/lokerossa on yksi kokonainen vaatekerta alusvaatteista ja sukista pitkähihaiseen paitaan ja housuihin.
Ja syksyn ilmojen kylmetessä, vaatteiden määrä vain lisääntyy, koska sitten tarvitaan vielä tumppuja ja sormikkaita sekä muita lämpimiä asusteita. Väittäisinpä, että on parempi, jos vaatteita on vähän liikaa mukana kuin liian vähän.
Tärkein asia meinasi unohtua:
Niitä vaatteita pitää joskus myös muistaa viedä kotiin pestäväksi, jotta ne sitten voi taas tuoda kuivana takaisin hoitoon - myös ne sadevaatteet.
Blogia voi seurata nyt myös Facebookissa, kun käy tykkäämässä blogista. Samalla saa helposti myös Askartelua Ipanoille ja Ipanoiden pöperöt -blogien päivitykset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti