torstai 4. helmikuuta 2021

Pilkkikisat

 


Tällä viikolla kun lapset ovat leikkineet omia pahvilaatikkoleikkejään, myös hoitaja on ehtinyt leikkiä laatikoilla, tai no... yhdellä laatikolla. Tätä on jaksettu käydä ihmettelemässä, että mikä siitä tulee ja vielä tärkeämpi kysymys on ollut se kenelle tätä olen tekemässä. Ihan oma idea tämä tosin ei ole vaan Facessa huomasin jonkun tehneen tälläisen laatikon josta voi onkia kaloja. Vähän sitten jalostin ideaa ja yhdistin siihen tosi vanhan akvaarioaskarteluidean, jossa kalat roikkuvat lankojen varassa.

Kalat tulostin netistä ja liimasin kaksi kalaa yhteen, jolloin kalasta tuli kaksipuoleinen. Kalat on laminoitu ja suun kohdalle laitoin klemmarin ja onki on tehty puisesta grillivartaasta, huopapalasta ja tehokkaasta magneetista. Laatikon maalasin pulloväreillä ja laitoin kalat roikkumaan aina pareittain langasta.

Tämän voisi toki askarrella lasten kanssa, joskin nyt halusin tarkoituksella tulostaa kalat "oikean" näköisenä. Tässä järvessä ui tuttuja suomalaisia kalalajeja; hauki, lahnoja, ahvenia, särkiä ja salakoita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti