torstai 21. tammikuuta 2021

Vaatteet päälle

 

Meillä pukeminen on ainainen riesa. Ryhmässä on kolme viisivuotiasta, jotka kyllä osaavat pukea, mutta kun juuri silloin on niiiiiiin paljon muutakin asiaa. Vaatteet menevät päälle milloin missäkin järjestyksessä, nilkat ovat paljaana ja haalarin alla pelkkä t-paita. No eihän siinä muu auta, kun purkaa vaatetusta kunnes löytyy ensimmäinen "oikein" puettu vaatekerta.

Meillä on kohta kokeiltu vaikka millaisia konsteja vaateiden pukemiseen: Hitain pukee ensin, kaikki kerralla, on ollut tarrataulua, leimataulua, lahjontaa, kiristystä, kuvatukea, tukiviittomia ja mitä kaikkea. Kaikki toimii hetken, ja sitten homma taas tyssää. 

Nyt tehtiin lasten kanssa taas yksi "pukemistaulu". Etsin ensin kuvat ja muokkasin meille soveltuviksi, sitten lapset tutkivat omat vaatteensa ja värittivät vaatteiden kuvat omien vaateidensa tai haluamillaan väreillä. Yhden A4-kokoisen oikeaan reunaan tulostin piirretyn lapsen, ja lapset saivat valita ja värittää "oman" kuvansa. Tämän jälkeen autoin lapsia leikkaamalla ja laminoimalla sekä kuvat että alustan. Lopuksi lisäsin osiin tarranauhaa siten että lapsen voi "pukea" kuten paperinuken vaate kerrallaan sitä mukaan kun omatkin vaatteet menevät päälle.

Huomenna nämä otetaan sitten käyttöön, saapas nähdä kuinka käy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti