keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Talven iloja



Meillä on koko tammikuu nautittu talven iloista. Loman jälkeen on luisteltu, laskettu mäkeä, möyritty ja kaivettu lumessa sekä hiihdetty. 

Koska lapsia on jokaisella hoitajalla eri ikäisiä, eikä kaikilla aina ole välttämättä kaikkia välineitäkään, niin olemme kolmen hoitajan kesken jakaneet lapsia sen mukaan mitä kukakin aina tekee. Luistelemaan pääsevät lapset joilla on luistimet ja loput lapset pääsevät möyrimään lumessa tai laskemaan mäkeä oman valintansa mukaan. Toki luistelijatkin pääsevät tekemään näitä asioita luistelun jälkeen. Luistelu onkin lapsista niin hauskaa, ettei kukaan yleensä ole jäältä lähdössä yhtään minnekään, vaan koko ulkoilu aika halutaan luistella. 

Tänään vaihdoimme luistelun hiihtoon ja kaikilla hoidossa olevilla lapsilla olikin sukset, joten tänään ensin hiihdettiin ja sitten yllätys, yllätys taas möyrittiin lumessa. Luistelu- ja hiitopäivinä olemme pakanneet reppuun mukaan lämmintä mehua, jota sitten ollaan nautittu sopivassa välissä ja saatu vähän lämmikettä samalla. Sopiva pakkanen on pitänyt huolta, ettei liukkaus ole päässyt yllättämään, eikä jalkakäytäviä ole tarvinut hiekottaa, joten päästään hyvin kulkemaan pulkan ja kelkkojen kanssa.

Lunta on taas tänä talvena riittänyt ihan tarpeeksi. Iltapäivisin lapsilla on kova kiire pihalle lumihommiin ja kolat, lapiot ja lumentyöntimet saavat kyytiä pikkuihmisiltä, joskin aina ei lumi liiku käytävältä reunoille vaan tahtoo kummasti kerääntyä juuri auratulle polulle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti