maanantai 11. huhtikuuta 2016

Miksi maanantait ovat aina niin... maanantaisia?
Tänään aamusta huomasi heti mikä päivä on - MAANANTAI! 

Aamulla kun herää siihen, että siipan herätyskello soi ja ihmettelee miksi ihmeessä herätyskello soi ILLALLA - JUURI kun on päässyt nukkumaan. Ja mikä pettymys kun tajuaa, että olisi voinut nukkua vielä tunnin, eikä sitten enää väsytä yhtään, kun kerran on jo ehtinyt herätä. Eikä asiaa auta yhtään päässä humiseva särky.


Seuraavaksi tulee viesti, että yksi lapsista on vatsataudissa - jolloin heti automaattisesti kouraisee vatsanpohjasta ennen kuin tajuaa, että hei - ONNEKSI kyseinen lapsi oli hoidossa viimeksi viikko sitten - ehkä se kumminkaan ei ole tarttunut.

Sitten kello tulee kahdeksan ja lapsia alkaa tulla hoitoon. Yksi lapsista kertoo heti, että arvaa MITÄ? - Mää oon kipee! Siinä vaiheessa suustani pääsee varoittamatta vastakysymys - Mitä sää sitten täällä teet? Onneksi kyse kumminkin oli siitä, että tyyppi oli menossa lääkäriin.

Melkein kokonaan olemme jo selviytyneet tästäkin maanantaista, joskin valmistaessani välipalaa JOKU oli laittanut kuiva-aine laatikon tavarat väärään järjestykseen, ja mansikkamuusin sekaan hulahti ruokosokerin sijaan tummaa Maizena-suurustetta. Onneksi kuitenkin olin kaatanut kulhoon ensiksi leseitä, joiden päältä suurusteen sai kätevästi vielä napattua pois. 

Hyvää alkuviikkoa kaikille, onneksi maanantai on vain kerran viikossa.

3 kommenttia:

 1. Mulla on jotenkin ihan päinvastainen kokemus maanantaista. Kaikki lapset ovat hyväntuulisia ja innoissaan. Omat ja hoitolapset siis. Ruoka maistuu kaikille. Perjantaina ollaan sitten jo aika väsyneitä.

  VastaaPoista
 2. Tiedän maanantai tunteen. Erityisesti ulos lähtö on hikistä puuhaa, kun jo ulkovaatteet päällä tajuaa, että avain on vklopun jälkeen hukassa. Tämä tapahtuu melkein joka maanantai enkä ikinä opi.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin lapsilla on yleensä täysi tohina päällä heti aamusta, hoitaja vain ei meinaa aina käynnistyä. :D

  Ja se on kyllä huomattu täälläkin, että perjantait on "pahimpia" päiviä, jos haluaa jotain tehdä niin parhaat päivät ovat keskellä viikkoa.

  VastaaPoista