tiistai 6. huhtikuuta 2010

Tarvitaanko kurahousuja?


Kevät on tulossa tosi nopeaan, vaikka vielä viikko sitten tuntui, että tänä vuonna lapioidaan lunta vielä juhannuksenakin.

Tänään sataa vettä, mutta ei se meitä haittaa. Olimme aamupäivän ulkona ja kävimme kiipeilemässä viimeisissä lumikasoissa. Ensimmäisen kerran puimme jalkaan myös kurahousut tänä keväänä. Ja ne tulivatkin tarpeeseen, kun lapset laskivat lumikasasta suoraan savivellilammikkoon. Lopuksi hypittiin kuralätäköissä ja kieriteltiin hangessa pois suurimmat kurat.

Nykyiset lastenvaatteet ovat tosi hyvälaatuisia ja enää ei kurahousuja juurikaan tarvita sen vuoksi, että vaatteet pysyisivät kuivina. Kurahousut ovat kuitenkin pienillä lapsilla paikallaan silloin kun ulkona on kuraista, jotta kaikki vaatteet eivät olisi kuorrutettuna savella ja hiekalla sisään tultaessa. Joidenkin vanhempien on kuitenkin  joskus vaikea sitä ymmärtää, että vaikka lapsella olisi kuinka hyvä ulkovaate tahansa, kuravaatteet ovat kuitenkin tarpeelliset hoitopäivän aikana.

Kuravaatteiden hyötynä on se, että kun lapsi on oikein kurainen, niin kuravaatteen voi kätevästi riisua pois ja alta paljastuu siistit ulkovaatteet. Vaikkapa päivän päätteeksi on mukavampi laittaa lapsi ilman kuravaatteita autoon, kun ensin riisuu kurahousut pois lapselta.

Kuravaatteiden valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin seikkoihin: kuravaatteessa pitää olla riittävästi tilaa, tarkista ainakin ympärysmitta vatsan kohdalta ja että lahkeet ovat riittävän leveät,  eli ainakin kokoa isommat kuin ulkovaatteet. Lahkeet kannattaa  tarkistaa myös siksi, että jos kurahousut saa pujotettua kumisaappaan yli niin pukeminen ja riisuminen helpottuu huomattavasti. Kurahousun lahkeessa oleva kuminauha pysyy paremmin paikollaan, jos se on kiinnitetty molemmista päistä lahkeen eteen. 

Mutta nyt lähden tekemään korttia, meillä on tänään syntymäpäivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti