torstai 14. maaliskuuta 2013

Leipomiskirjoja kirjastossaEilen olimme kirjaston satutunnilla, missä luettiin tälläkertaa kaksi leipomista käsittelevää kirjaa.

Ensin luettiin Elisabeth Dalen Jennin ja vaarin yllätyskakku, jossa äitipupulla on syntymäpäivä, ja Jenni ja vaari aikovat leipoa sankarille täytekakun. Kun innokas pikku kokki ja likinäköinen vaari valtaavat keittiön, syntyy aikamoinen soppa! Äitipupun synttäriyllätyksestä tulee kaikesta huolimatta uskomattoman upea - joskin aivan toisenlainen kuin alun perin oli tarkoitus. Mukana on porkkanakakun leivontaohje!
Tämän kirjan lainasimme mukaan ja nyt meillä odottaakin porkkanakakku kuorruttamistaan. Sitä sitten maistellaan tänään välipalalla.
Toisena kirjana luettiiin Sini Ezerin Suklaaleipuri, jossa Pikku Wilpuri joutuu yllättäen tuuraamaan kuninkaallista hovileipuria. Wilpuri ei ole mikään jauhopeukalo, ja kun kallisarvoinen reseptikirja katoaa, Wilpurilla ei ole aavistustakaan miten saada kuningattaren suu makeaksi. Rohkeasti kokeilemalla syntyy lopulta taivaallisen ihania suklaapipareita - ja kuningatar päättää siltä seisomalta julistaa Wilpurin hovin suklaaleipuriksi ja sunnuntait suklaapäiviksi! Vaan mitä tapahtuikaan reseptikirjalle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti