torstai 16. elokuuta 2012

Meidän "vauva" on jo iso poikaMeidän karvainen "vauva" on kasvanut jo aika isoksi: säkä reilu 60cm, paino reilu 30kg. Karvakasa on lasten lempikaveri, jonka rapsuttamisesta, leikkittämisestä ja viihdyttämisestä välillä oikein tapellaan. Karvakasa nauttii lasten seurasta ja onkin aina vähintään näköetäisyydellä lapsista.

Uuden lapsen tulo ryhmään on aina opettelua "talon tavoille", ja koiraan liittyen meillä on joitakin sääntöjä kuten esimerkiksi se, että lasten lelut ovat lasten ja koiran lelut koirien. Tämä meinasi olla kova pala uusimmalle hoitolapselle, joka löysi koiran vinkupallon lattialta, ja sitä sitten opeteltiin, että kenen pallo on kyseessä ja yritettiin palauttaa pallo omistajalleen. Koira ottikin pallon suuhunsa ja laski sen lattialle, ja tönäisi kuonollaan pallon takaisin hoitolapselle. Eipä tainnut kumpikaan oppia kenelle se pallo kuuluu.

6 kommenttia:

 1. Meillä täällä koirat ja kissat eivät saa olla lasten kanssa samoissa tiloissa hoitopäivän aikana, vaan heidät on teljettävä eri tilaan päiväksi :(

  Tässä yksi syy miksi haluan siirtyä kotoa pois (toinen on tämä työaikalain mukanaan tuoma murhe työajasta. meilläpäin on niin pitkät jaksot, että plussatunnit palaa lasten eriaikaisten lomien aikana ja etenkin kun ryhmä koostuu monesta osa-aikaisesta lapsesta, niin miinusta tulee ajoittain roimastikin, joten hyvästi hammaslääkäri, lääkäri ja moni muu minne ei pääse työajan jälkeen, ennen työaikalakia tein todella pitkiä päiviä, mutta kas kummaa nyt niitä ei enää ole) Anteeksi avautuminen :) Välillä vaan ottaa niin päähän, kun tästä työstä on alkanut tulla niin mahdottoman hankalaa...

  T.pph (ainakin vielä toistaiseksi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo meidänkin karvakaveri välillä laitetaan omiin oloihinsa, jos meno on sisällä kovin levotonta. Koiralla on myös oikeus vetäytyä lepäämään kodinhoitohuoneeseen, jonne lapsilla ei silloin ole mitään asiaa. Kodinhoitohuone on silloin koiran "oma" huone. Koiralla taas vastaavasti ei ole mitään asiaa leikkihuoneeseen.

   Jotenkin eläinten sulkeminen kokonaan pois lasten päivästä on pois myös lapselta.

   Poista
 2. Meillä ei pph:lla saa olla lemmikkejä ollenkaan. Uusi hoitaja jos pyrkii kaupungin leipiin töihin ja omistaa koiran/kissan, se on joko tai, eli lemmikki tai työ. Vanhalla paikkakunnallani lemmikkejä sai olla ja meiläkin oli aikanaan koira. Siitä oli hurjasti iloa myös hoitolapsille!

  Laitoin sinulle sähköpostia ihan muusta aiheest!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo lemmikkikielto on ihan vaan turvallisuuden maksimointia. Ihan kuin pitäisi sekä vyötä että olkaimia...

   Oikeasti kun se turvallisuus taataan sillä riittävällä valvonnalla.

   Poista
 3. On joo ja täällä suurempi peruste lemmikkikiellolle on allergiat. Ihan älytön syy musta, koska ei niitä lemmikkejä kaikissa pph-paikoissa ole eikä kaikilla ole eläinallergiaa.

  Se mistä kirjoitin sinulle aiemmin, on nyt ok!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allergioiden lisääntyminen on varmaankin jonkin asteinen ongelma nykypäivänä. Helpottaahan se toki ohjaajien työtä, jos ei tarvi miettiä mihin ne allergiset lapset laitetaan hoitoon. Allergioita kun paljon muitakin kuin eläinallergioita, joten ihan kaikkia allergeenejä ei pystytä karsimaan hoitopaikoista, etenkään perhepäivähoidosta.

   Hyvä, että se toinen asia on kunnossa, kiitos vielä siitä.

   Poista