perjantai 10. elokuuta 2012

Eskarin viimeinen hoitopäivä


Taas on yksi hoitolapsi lähtenyt "maailmalle" eli eskariin. Meillä eskarit siirtyvät omiin eskarihoitoryhmiinsä, eivätkä enää ole meillä hoidossa eskarivuonna. Hoitosuhteen loppuminen on aina jokseenkin haikeaa, sekä hoitajasta että lapsesta. Iltapäiväulkoilun ajan lapsi istuikin sylissä ja kerjäsi kutituksia.


Meiltä jokaisen hoitolapsen mukaan lähtee lapsen omalla nimellä varustettu kangaskassi ja kasvunkansio, jossa on hoitovuosien aikana otettuja kuvia lapsesta, lapsen tekemistä askarteluista, piirrustuksia, kopiot lapsen vasuista yms.   

3 kommenttia:

 1. Miten usein teillä voi lapsi olla pph:ssa eskariin asti? Siis silloin kun se on sekä perheen että hoitajankin :) toive.

  Meillä pph tuntuu välipysäkille matkalla päiväkotiin.

  Se tuntuu kurjalle näin pph:n näkökulmasta, saati sitten lapsen....

  Wilhelmiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lapset ovat hoidossa aina siihen eskariin asti, eli 10kk-6v on meillä hoitolasten ikähaitari. Esikoululaiset sitten ovat hoidossa omissa ryhmissään, joka on iso parannus siihen, että vielä muutama vuosi sitten eskarit kulkivat takseilla perhepäivähoidosta esikouluun ja takaisin.

   Hoitopaikan pysyvyyttä meillä onkin aina arvostettu, ja siihen pyritään että lapsi saisi olla samassa hoitopaikassa / varahoitopaikassa koko sen ajan kuin hoitoa tarvitsee.


   Poista
  2. Voi kun ihanalle kuulostaa!
   Nauti tuosta!
   Sitä mietin että kyllä minusta tämä meidän "malli" syö pph:ta enemmän kuin tasausvapaiden pitäminen. Kuka haluaa lastaan pätkähoitoon, kun kuitenkin on esissä siirto päiväkotiin 1-2 vuoden sisällä.


   Wilhelmiina


   Poista