tiistai 24. tammikuuta 2012

Keittiö
Keittiö on monen kodin käytetyin huone, ja niin myös perhepäivähoidossa keittiö on tärkeä tila. Keittiössä toki valmistetaan ruokaa ja syödään, mutta ainakin meillä keittiön pöydän ääressä tehdään paljon muutakin, kuten askarrellaan ja pelataan.


Meillä lapsilla on oma paikka pöydässä, joten pöytään meneminen sujuu mukavasti, kun ei tarvi kinastella siitä missä istutaan milloinkin. Paikkoja vaihdetaan sitten tarvittaessa, esim. jos jonkun vieruskaverin vieressä syöminen ei onnistu, niin kokeillaan toista kaveria. Samoin pienimmät lapset sijoitan aina itseni lähelle jotta sitten tarvittaessa voin helposti auttaa. Meillä siis kaikki syövät samaan aikaan pöydän ääressä. 


Meillä ruoka katetaan pöytään, josta siten hoitaja annostelee lapsille sopivat annokset. Isoimmat lapset osaavat sanoa paljonko ruokaa ottavat ja lisää saa toki ottaa, jos haluaa ja jaksaa syödä. Kun lapset ovat syöneet tarpeeksi, niin isoimmat vievät itse astiansa ja välineensä takana näkyvälle tiskipöydälle, josta hoitaja siivoaa ne sitten ehtiessään, joko ruokailun päätteeksi tai välipalan aikana, tiskikoneeseen. Toisinaan myös lapset laittavat astioita suoraan koneeseen, esim. mukeja tai välineitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti