perjantai 18. syyskuuta 2009

Taas viikko takana


Viikko on mennyt lasten kanssa tosi joutuisasti. Olemme olleet paljon ulkona kun vielä on ollut kauniit ilmat, mitä nyt aamusta alkaa olla jo vähän viileää. Onneksi lapset eivät helposti palele, ja vanhemmat ovat hienosti tuoneet lapsilleen lämpimiä vaatteita aamuksi ja vastaavasti taas iltapäiväksi vähän kevyempiä vaatteita. 

Meillä on käynyt vieraitakin: toisen hoitajan ryhmä on käynyt katsomassa lemmikkikilpikonnaamme. Se olikin osalle lapsista aika jännää, mutta konnaa taisi pelottaa vielä enemmän, koska yritti mennä kaapin alle piiloon Nauru.

Tällä viikolla työyhteisöä on puhututtanut myös uuden varhaiskasvatussuunnitelman laatiminen. Osin asia on herättänyt kovaakin vastustusta, mutta niinhän aina kaikki uusi... Lopulta asiahan on kuitenkin niinkin yksinkertainen, kuin jokapäiväisten toimintatapojen kirjaaminen paperille ja kaikkien luettavaksi. Vähän ylimääräistä työtä ja päänvaivaa. Ymmärrän toki jos työvuosia ei ole enää paljon jäljellä, että kaikki tälläinen paperinpyörittely tuntuu turhauttavalta. Nyt siis olisi tarkoitus laatia perhepäivähoidolle oma varhaiskasvatussuunnitelma, joka olisi tavallaan tarkennettu versio koko päivähoidon suunnitelmasta.

No ensi viikolla sitten odotettavissa jotain kivaa: Varpaat Vauhtiin alkaa maanantaina, ja olemme sopineet että otamme muutaman hoitajan kanssa yhteisen spurtin keskiviikkoaamuna läheisellä leikkikentällä. Kivaa tässä on se, että minulle ilmoitettiin, ettei minulla ole mitään asiaa tapahtuman järjestelyihin, kunhan vain menemme lasten kanssa paikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti