tiistai 22. syyskuuta 2009

Leikkihuone


Leikkihuoneena meillä toimii n. 12mhuone, joka on vain hoitolasten käytössä. Huoneen yhdellä seinällä on vanha keittiökaapisto, jossa säilytetään lasten leluja. Ikkunaseinällä on yläkaapit, joissa on sellaisia leluja, joita saa sitten pyytämällä. Nämä lelut ovat sellaisia, jotka eivät sovellu kaikenikäisten leikittäviksi, esim. barbien pikkutavaroita yms. Yläkaapeissa on myös lisää vaikkapa kauppaleikkitarvikkeita, joilla voidaan täydentää koti- ja kauppaleikkejä.

Huoneesta löytyy myös leikkikeittiö sekä pieni ruokapöytä ja tuolit kotileikki nurkkauksesta.

Tästä kesästä alkaen huoneessa on myös lattialämmitys, joten lattialla on mukavampi leikkiä. Tämä on talon ainoa huone, jossa on muovimatto, vaikka huone on remontoitu moneen kertaan, olen aina päätynyt lattiamateriaalissa muovimattoon, joka ei kopise ja on mukavan "pehmeän" oloinen jalan, ja pyllynkin, alla. Ja se on niin helppohoitoinenkin, kestää kolhut ja pissavahingot.

Tällä hetkellä huoneessa on myös sivustavedettävä sohva ja pinnasänky, joissa lapset nukkuvat päiväunensa. Haaveena olisi saada päiväunisängyt järjestettyä toiseen huoneeseen. Tämä olisi mahdollista muutaman viikon kuluttua, kun oma lapseni saa uuden asunnon, johon saa viedä myös lemmikkejä. Nyt meillä on kilpikonnalla oma 10m2 huone, joka siis vapautuu kohta muuhun käyttöön, kun kilpikonna muuttaa omistajansa asuntoon.

Lapset leikkivät tässä huoneessa mielellään, vaikka heillä on käytössään lähes 100m2 niin todella harvoin he leikkivät muualla kuin leikkihuoneessa ja meidän pienessä (n.10m2) eteisaulassa, jossa on piirrustuspöytä ja nukkekoti. (Kylläpäs muuten roikkuukin tuo pöytäliina rumasti tuossa kuvassa Nolostunut.) Joskus harvoin leikit leviävät myös keittiöön ja olohuoneeseen, jossa lapset leikkivät lähinnä legoilla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti