torstai 12. tammikuuta 2017

Juhlavuoden ajatuksia, eli sata vuotta itsenäisyyttäLapsen käsityskyvylle 100 vuotta on paljon, jokainen meistä muistaa kuinka lapsena kaikki yli 15-vuotiaat olivat todella vanhoja, ja kuinka väärässä sitä silloin olikaan, mutta sen tajuaa vasta näin vanhempana täti-ihmisenä. Lapsena aikakäsitys on aivan erilainen kuin aikuisena, joten miten se pieni ihminen ymmärtää, kuinka kauan on sata vuotta, kun jo iltapäivään saattaa olla pitkä aika.

Toinen vaikea asia hahmotettavaksi on itsenäisyys, mitä se on ja mitä se tarkoittaa meille kaikille suomalaisille? Meillä on oma kansallinen identiteetti, suomalainen sisu ja periksiantamattomuus. Suomalainen on se, joka menee vaikka läpi harmaan kiven. Meillä on oma maa, jossa päätetään omista asioista, meillä on oikeus puhua ja tulla kuulluksi. Meillä on oma kansallislippu, -laulu, -päivä, -runoilija, -kirjailija, -säveltäjä, -eläin, -lintu,  ja jopa kansallishyönteinen sekä -kivi.

Omassa päässä onkin vilistänyt jo hyvän aikaa ideoita, kuinka tätä juhlavuotta meidän ryhmässä ja tiimissä voitaisiin käsitellä. Keräilen vuoden aikana ideoita teemaan liittyen sekä tänne blogiin että Pinterestiin. Sata vuotta itsenäisyyttä on asia, jota saa ja pitää juhlia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti