maanantai 15. kesäkuuta 2015

Taikojen aikaaJuhannusta vietetään jo tällä viikolla, sinä toisena mahdollisena päivänä, eli 20.6., juhlinta aloitetaan toki jo aaton vapaana. Juhannushan on keskikesänjuhla, ja myös kesäpäivänseisaus sijoittuu samalle viikonlopulle eli sunnuntaille 21.6. Kesäpäivänseisaushan päivä jolloin päivä on pisimmillään ja siitä alkavat päivät lyhetä syksyä kohti. Ainoa kysymys enää on koska kesä alkaa, kun se jo viikonloppuna kääntyy kohti loppuaan. Ehkä meillä Suomessakin pitäisi siirtyä keskieurooppalaiseen loma-aikaan eli ihan suosiolla päätettäisiin, että kesäkuu on kevättä, ei  kesää, samalla voisi kuun nimen vaihtaa johonkin sopivampaan.

No kumminkin: Juhannuksena tehdään perinteisesti taikoja. Tunnetuimmat juhannustaiat varmastikin liittyvät tulevan puolison ennustamiseen, mutta koska niityt ja pellot ovat nykyisin aika harvassa niin aika pitkän lenkin saa tehdä jo pelkästään jos aikoo kerätä seitsemän kukkaa/ yrtti seitsemältä niityltä, kuntoilustahan homma tietysti käy. Ja toisekseen puolison etsimiseen on nykyään käytössä vaikka mitä nettipalstaa, joten antaa olla.

Mitäs jos keksittäisiin uusia juhannustaikoja, vähän enemmän nykyaikaan sopivia? Aloitetaanpa vaikka siitä kesäsäästä - sarvet esiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti