tiistai 22. lokakuuta 2013

Talven merkkejä?Talven tuloon liittyy erilaisia merkkejä: lehdet tippuvat puista, ilma kylmenee ja sataa lunta.

Meillä yksi varma talven merkki on se, että koulujen liikuntatunnit siirtyvät sisätiloihin, eli liikuntahallille. Jo vuosien ajan tämä varma talven merkki on aiheuttanut harmaita hiuksia meille hoitajille, jotka pienten lasten kanssa käymme liikuntahallilla omien lapsiryhmiemme kanssa.

Hallivuorojen alkaminen syksyllä on lapsista hauska ja odotettu tapahtuma. Syksyllä hallissa onkin kiva käydä, kun on tilaa temmeltää ja temppuilla, vaikka lapsia usein on lähes neljäkymmentä ja joskus jopa enemmänkin. Talven tullen hallin valtaavat koululaiset, joilla tuntuu olevan ikuinen etuoikeus hallin käyttövuoroihin.

Asia nousi taas tänään esille erään tietyn liikunnanopettajan tuodessa ryhmänsä hallille. Opettaja ilmoittaa tyynen rauhallisesti tarvitsevansa ryhmänsä käyttöön kaksi hallin lohkoista, ja alkaa laskea jakoverhoa alas, jolloin käyttöömme jää yksi lohko. Pikainen laskutulos osoittaa päivähoitoikäisiä olevan n.30 + hoitajat, kun taas koululaisryhmässä on 11 + opettaja. Reilua, eikö?

2 kommenttia:

  1. täällä sama ongelma ja tänä vuonna vielä kaiken lisäksi halli menee remonttiin, eli ei ole tiloja oikein kenellekkään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin vaan tuntuu, ettei pienillä lapsilla ole mitään oikeuksia, vaan aina on joku ryhmä joka ajaa pienten edelle. Ja kun nämä asiat olisivat usein ihan keskustelemalla ratkaistavissa, pientä joustoa puolin ja toisin, vuoron perään. Sitähän me yritämme opettaa lapsillekin, kunhan vain me aikuiset muistettaisiin aina olla hyvänä esimerkkinä.

      Poista