torstai 4. lokakuuta 2012

Suomen lasten hölmöläissadut

Taidolla ja lämpimällä huumorilla kuvitettu upea hölmöläissatujen kokoelma lasten ja aikuisten riemuksi
Hyväsydämistä ja uudistusmielistä Hölmölän väkea ei voi syyttää mielikuvituksen puutteesta! Vain hölmöläiset keksivät kantaa säkeillä valoa ikkunattomaan pirttiin, kylvää pellon täyteen suolansiementä ja käyttää järveä vellipatana...
Suomen lasten hölmöläissadut herättää henkiin menneen ajan supisuomalaisen maalaismiljöön rakennuksineen, työvälineineen ja maisemineen. Nykypäivän lapsille se on kiehtova sukellus esi-isien elämänmenoon ja rikkaaseen kansanperinteeseemme.
Pirkko-Liisa Surojegin lämpimän humoristiset ja myötäelävät kuvat tekevät kunniaa niin hölmöläissatujen rehevälle huumorille kuin perinteiselle suomalaiselle elämänmenollekin. 
Suomen lasten hölmöläisadut sisältää liki viisikymmentä kertomusta Hölmölän kylän touhuista. Se on näyttävää jatkoa Pirkko-Liisa Surojegin kiitetylle teokselle Suomen lasten eläinsadut.
Toimitus ja kuvitus: Pirkko-Liisa Surojegin
Kustannus: Kustannusosakeyhtiö Otava, 2001
Tämä kirja, samoin kuin Suomen lasten elänsadut,  on tullut meille  kirjakerhon kautta, ja tarinat ovat erityisesti isompien mielestä hauskoja. Tämänkin kirjan olen vuosien aikana lukenut useille lapsiryhmille. Suosittelen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti