perjantai 16. maaliskuuta 2012

Reppuvihko
Aina ei kaikkia asioita muista sanoa kaikille vanhemmille, ainakaan jos hoitoajat tai -päivät vaihtelevat tai jos lapsia hakee hoidosta milloin äiti, isä, mummi tai kummi. Silloin reppuvihko on kätevä väline tiedonkulkua helpottamaan.

Meillä kaikilla lapsilla on oma reppuvihko, jonka kannessa on lapsen kuva ja nimi. Vihkon alkusivulta löytyy lapsen vanhempien ja hoitaja sekä varahoitopaikan yhteystiedot. Vihkosta löytyy myös päiväohjelmamme lyhyesti, eli kellon ajat jolloin syömme, nukumme ja ulkoilemme. Vihkosta löytyy myös pieni tervetulotoivotus ja selkeä lista siitä mitä hoitorepusta pitää löytyä, ja vähän muitakin tärkeitä asioita.

Lapsen aloittaessa hoidon kirjaan päivänkulkua; miten päivä on mennyt, mitä syötiin, kuinka nukuttiin, oliko ikävä ja kaikkea muuta päivään kuuluvaa. Kun lapsi on tottunut hoidossaoloon, niin reppuvihkoon laitetaan lähinnä vain jos hoidossa on tapahtunut jotain "erityistä" tai jos on jotain selkeästi tiedoitusasiaa.Nämä sivut on kuvattu nykyisten hoitolasteni vihkoista, nämä lapset ovat olleet hoidossani jo useampia vuosia. Nyt tekstit vaatisivat jo päivitystä, ja uusien hoitolasten vihkoihin ne päivitetäänkin.

 Huom! Hoidossani ei ole Maija, Repe tai Matias nimisiä lapsia, eikä ole koskaan ollutkaan. Ylimpään valokuvaan on nimet vaihdettu (samoin kuin kuvat), jotta lapset eivät olisi tunnisttavissa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti