lauantai 28. marraskuuta 2009

Kynttilä



Tällä viikolla olemme lasten kanssa askarrelleet adventin ja pikkujoulun kunniaksi tällaisia kynttilöitä. Tarvikkeina on käytetty paksua askartelupaperia, silkkipaperia, rautalankaa, varsiteippiä, helmiä ja liimaa.

Aluksi leikkasimme n. 20x10 cm kokoisen palan askartelupaperista ja päällystimme sen silkkipaperista revityillä palasilla. Kuivumisen jälkeen kiersimme paperin pituussuunnassa rullalle ja liimasimme kiinni, kuivamisen ajaksi kiinnitimme liimauksen narulla ja kumilenkeillä.

Liekkiä varten on leikattu kaksi liekkiä, jotka on liimattu sydänlankana toimivaan varsiteipillä päällystettyyn rautalankaan. Rautalanka on käännetty kaksinkerroin siten, että helmi on saatu pujotettua painoksi rautalangan keskelle.

Muoks. 17.12. : Tässä toinen versio liekiksi. Tein tällaisen liekin yhteen kynttilään, joka on ollut keskeneräisenä jo pitkään. Saa sitten lapsi viedä kynttilänsä tänään kotiin kun on viimeinen hoitopäivä ennen lomaa.

Lopuksi liekki, tai oikeastaan se helmi, pujotetaan kynttilän päästä sisään ja valmista!

Askartelijat tällä kertaa nuorin reilu 2v ja vanhin kohta 4v. Pienimmille leikkasin liekit, ja kaikkia autoin paperin kiertämisessä rullalle ja sydänlangan taivuttelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti