torstai 15. lokakuuta 2009

Vastaus erääseen kommenttiin


Vastaanpa nyt erääseen saamaani kommenttiin oikein tässä kirjoituksessa. Kommentissa ihmeteltiin kuinka on mahdollista, että hoidossa olisi samanaikaisesti jopa seitsemän lasta.

Kuten jo aiemmassa kirjoituksessa kerroin, meillä tehdään välillä töitä työparina. Silloin toimimme kaksi hoitajaa toisen hoitajan asunnossa. Silloin on mahdollista, että hoidossa on kahdeksan lasta ja kaksi aikuista. Minun tapauksessani siis oli tarkoitus täällä meillä olla seitsemän lasta ja kaksi aikuista, joka toteutui ehkä yhtenä päivänä koko viikolla. Muina päivinä paikalla oli 4-6 lasta ja kaksi aikuista, ja sitten silloin perjantaina vapautui toinen hoitaja muihin töihin, kun lapsia oli hoidossa vain kolme.

Meillä tälläistä toimintamallia käytetään joskus harvoin, esim. loma-aikaan tai silloin kun tarvitaan lyhytaikaisesti hoitopaikkoja enemmän kuin on tarjolla.  Tätä toimintamallia voidaan käyttää myös silloin kun ryhmässä on lapsia, jotka tarvitsevat normaalia enemmän hoitoa tai valvontaa, tai vaikkapa retkillä. Silloin ei tarvitse lapsiakaan olla paljon.

Normaalisti meilläkään ei ole ryhmässä kuin se neljä lasta, meillä kun ei ole hoidossa esikoululaisia tai koululaisia, jotka voisivat olla "puolikkaina". Toi puolikas on kyllä hassu asia, kun se lapsi ei koskaan kuitenkaan ole paikallaollessaan mitenkään "puolikas", kyllä se teettää ihan yhtäpaljon työtä sinä aikana kun hoidossa on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti