perjantai 18. joulukuuta 2020

Rauhallista joulua!

 

Joulu tulee tänäkin vuonna, joskin vähän erilaisessa muodossa kuin aiemmin. Tänä vuonna ei olla harjoiteltu esityksiä joulujuhlaan eikä pikkujouluista ole ollut tietoakaan. Monet jo perinteeksi muodostuneet asiat jäävät odottelemaan tulevia jouluja. Pipareiden leivonta muuttui torttuihin ja riisipuuro syötiin sisällä.

Vaikka omalta osaltani olen viettänyt jo tällä viikolla vapaita, niin jotain perinteistä olemme lasten kanssa kumminkin tehneet. Meidän tonttu on palannut puuhailemaan omiaan pieneen tupaansa ja lapset löysivät jotain uutta päivittäin joko pihapiiristä tai mökistä. Jännää kuinka osat vaihtuivat - lapset kurkkivat ikkunasta mitä tonttu puuhaa ja edelleen jaksoimme ihmetellä kuinka huonomuistinen meillä aikaa viettävä tonttu onkaan.

Korona määräykset kiristyivät ja tulo- ja lähtötilanteisiin tuli maskisuositus. Omat hoitolapseni ovat onneksi isoja, joten sovimme vanhempien kanssa, että vanhemmat eivät tule sisälle, jolloin maskeja ei tarvitse käyttää. Tästä johtuen piti tälle vuodelle keksiä jotain uutta, ettei korona riistä ihan kaikkea jouluiloa lapsilta. Meille ilmestyi portilta ovelle oleva heijastinrata tehtävineen. Lapset hyvästelivät vanhempensa portilla ja etsivät taskulampun valossa vastaukset tehtäviin.

Viimeisenä hoitopäivänä ennen joulua perheiden mukaan lähti tuttuun tapaan pienet joulumuistamiset. Tänä vuonna perheiden makaan lähti tuoretta maustelimppua ja lapsille lahjaksi lähti jotain mitä ollaan koko syksy täällä meillä tehty suurella innolla ja hartaudella.


Hyvää joulua kaikille!

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti