keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Itsenäisyyden juhlintaaMarraskuu on hujahtanut loppuun ihan huomaamatta, ja perjantaina alkaa jo joulukuu ja joulun odotus. Mitä sitten marraskuun aikana on meillä tapahtunut?

Marraskuun aikana olemme valmistautuneet jo vähän itsenäisyyspäivän juhlintaan askartelemalla pöytäkoristeiksi kynttilöitä ja harjoittelemalla joulujuhlan esityksiä. Tänään on sitten juhlittu ensimmäiset itsenäisyyspäivän juhlat, joissa kaikki lapset pääsivät soittamaan mitä erilaisimmilla soittimilla ja vähän liikkumaankin päästiin. Ainoa huono puoli oli se ettei taaskaan järjestäjät olleet ymmärtäneet, miksi hoitajilta tulee toiveita jonkin asian järjestämiseksi. No, loppujen lopuksi ihan kiva juhla, vaikka aluksi tuntui, että ei näiden pienten kanssa tule hommasta yhtään mitään.

Tässä kuussa olemme myös retkeilleet, ja teimme vähän normaalia pidemmänkin retken matkustamalla läheiseen isompaan kaupunkiin ihmettelemään miten siellä valmistaudutaan jouluun. Tällä kertaa teimme retken ensimmäistä kertaa ihan julkisilla liikennevälineillä, eli linja-autolla.Ihmiset olivat linja-autossa tosi ystävällisiä lapsille ja kovasti kyseltiin minne ollaan matkalla. Lopulta käveltyämme tuulessa ja tuiskussa paikalliselle joulupihalle ja siellä sijaitsevaan kahvioon lapset pääsivät syömään omia eväitä kahvioon, vaikka se ei normaalisti heillä ollutkaan sallittua. Kahvion henkilökunta oli todella ystävällistä, ja ostettiin me toki aikuisille kahvia/teetä ja jotain hyvää siihen mukaan ja lapsillekin ostettiin eväiden päälle vielä keksit. Syömisen jälkeen mentiin katsomaan talliin eläimiä, jotka olivat jääneet sisälle huonoa keliä viettämään. Ja vaikka sää ei meitä juurikaan suosinut, niin päivä oli kuitenkin lapsista kiva. Olikohan sillä mitään merkitystä, että lopuksi käytiin Mäkkärissä syömässä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti