maanantai 8. helmikuuta 2016

Kuka muistaa perhepäivähoidon?


kuva:http://www.iskelma.fi
Aina toisinaan näkee ja kuulee kyselyjä, minne voisi lahjoittaa vaikkapa leluja tai muita lastentarvikkeita. Kyselijät ovat saaneet yleensä paljon hyviä vastauksia, kuten lastensairaalat, päiväkodit jne. Mielestäni on erittäin hyvä, että mieluummin kierrätetään kuin laitetaan roskiin, ja varmasti lelut menevät hyvään tarkoitukseen. 

Joskus olisikin kiva jos joku muistaisi kertoa kyselijöille, että leluja ja tarvikkeita voi lahjoitaa myös vaikkapa sosiaalityöntekijöiden tai seurakunnan diakoniatyön kautta köyhiin lapsiperheisiin ja moni perhepäivähoitajakin olisi tosi iloinen saadessaan lahjoituksen. Sosiaali- tai diakonityön budjeteista ei ole mitään käsitystä, mutta yleisellä tasolla kuvittelisin heidän myöntämän tuen lähinnä olevan hengissäpitävää ja vain tuikitarpeelliseen asiaan voi saada tukea.

Perhepäivähoitajalle maksetaan kulukorvausta, jonka pitäisi kaikki tarpeellinen aamupalasta wc-papereihin, ja voin sanoa, ettei se raha ole kovin suuri. Valitettavasti taitaakin olla niin, että aika moni hoitaja rahoittaa mm. lelut ns. omasta pussistaan. Joten jos edes joskus joku muistaisi myös perhepäivähoidon.

6 kommenttia:

 1. Joo pakko kommata. Tiedän kanssa että todella aika moni pph ostaa omasta pussista leluja ja askartelutarvikkeita ym ym.... Me saadaa kerran vuodessa ns.leluraha joka ei ole suuren suuri, mutta saa sillä yhden jonkun jutun hankittua. Mutta onnesta olen saanut entisiltä hoitolasten vanhemmilta todella paljon hyvää ja tarpeellista tavaraa ja itse valmistan osan esim. nukenvaatteita (mutta nekin omista kankaista). Että kyllä pph palkka on venyttävä moneksi.
  Mukavaa kevättä Annulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä itsekin sortuu siihen, että käyttää ns. omiaan. Ja moni hoitaja on todella kekseliäs ja viitseliäs tekemään itse kaikenlaista, tosin taitaa moni tehdä työhön liittyviä juttuja työajan ulkopuolella. Me ei saada leluihin tai askareluihin erillistä rahoitusta. Toisaalta me saadaan tilata yksi retkikuljetus/vuosi ja kunta maksaa meille joulujuhlaan tarjoilut, tilavuokran ja pikkupaketit lapsille. Samoin kevättapahtuman kulut maksaa kunta.

   Poista
 2. Minä muistan perhepäivähoidon. Minulla on tuttu perhepäivähoitaja ja hänelle vien askartelutarvikkeita ja meille tarpeettomaksi käyneitä leluja. Vastavuoroisesti olen saanut häneltä syöttötuolia, lasten juhlavaatteita ym. äkkiä tarvittavaa lainaan. Hyvää kevättä sinulle ja hoidossa oleville lapsillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, ja mukavaa kevättä sinnekin.

   Poista
 3. Olipa kiva löytää blogisi. Pohdin perhepäivähoitajaksi ryhtymistä ja kaikki tieto tulee tarpeeseen aiheesta, kuin aiheesta. Eli palkan lisäksi (riippuen lapsimäärästä) maksetaan kulukorvaus jonka pitäisi kattaa kaikki käytännön tarvikkeet ruokineen? Ohjeistetaanko ruokalistojen teossa, vai saako hoitaja vapauden päättää milloin syödään mitäkin? Kuinka suuri kulukorvaus on euromääräisesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä asioissa on aika paljon kiinni siitä, missä kunnassa sattuu asumaan. Jossain saa kulukorvauksen lisäksi vaikkapa lelu-, askartelu- tms. rahaa. Kulukorvauksen maksussakin erilaisia käytäntöjä, meillä lasketaan jokainen ateria ja päivä erikseen, eli korvaus saattaa vaihdella paljonkin, esim. jos lapsia on ollut poissa. Kulukorvaus maksetaan palkan päälle. Tuolla tämän vuoden suositus kulukorvaukseksi:

   http://www.kunnat.net/fi/Kuntaliitto/yleiskirjeet-lausunnot/yleiskirjeet/2016/Sivut/Suomen-Kuntaliiton-suositus-kunnallisen-perhep%C3%A4iv%C3%A4hoidon-kustannuskorvauksista-2016.aspx

   Voisin yrittää tehdä asiasta ihan oman kirjoituksen tänne kun vain kerkiän.

   Poista