perjantai 15. marraskuuta 2013

Salaisen jouluystävän 2. pakettiRetkeltä palattuamme postilaatikossa minua odotteli ihanna yllätys. Salaisen jouluystävän  toinen paketti odotteli siellä avaajaansa. Tämän toisen paketin minulle lähetti eri ihminen kuin ensimmäisen. Aivan ihanan paketin olikin lähettänyt: Pehmeän, punaisen sydämen, kaksi (itsetehtyä?) lumihiutalekoristetta, Joulun askartelut-lehden ja Mauri Kunnaksen Suomalaisen tonttukirjan, jota minulla ei vielä olekaan.

Söpössä tonttukortissa lähettäjä toivottelee kutkuttavaa joulun odotusta, ja ihan turhaa miettii onko paketti mieluisa, -Kyllä, paketti on erittäin mieluisa, vaikka yhtäkkiä jouduitkin hankkimaan paketin ihan eri ihmiselle, kuin aluksi. Ja kyllä sitä lunta jo odotellaan täällä kovasti jotta kurahousut saataisiin jättää jo nurkkaan.  10 kommenttia:

 1. TSSJY (= TosiSavolainenSalainenJouluYstävä)15. marraskuuta 2013 klo 19.46

  Joo, myös lumihiutaleet ovat itsetehtyjä ja erikeepperi-vesiseoksella kovetettuja. Hienoa että pidit paketista =) Itselle noita tonttukirjoja oli siunaantunut kaksi, joten nappasin toisen hyllystä sinulle ( ja olin ihan varma, että sinulla jo on se). Täällä savossa satoi tänään räntää, joten omat hoitolapseni pulkkailivat ahkerasti aamu-ulkoilulla ja kuravaatteista huolimatta kaikki jätkänpätkät olivat läpimärkiä, mutta ah niin onnellisia "lumesta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ainoat syksyn lumikelit osuivat niiksi pariksi päiväksi syyslomalla, kun kaikki lapset olivat poissa. Pari kertaan aamulla on ollut kuuraa, jota lapset ovat ahkerasti "lapioineet".

   Mauri Kunnaksen kirjat on kyllä ihania, ja niitä usein lainataan kirjastosta, mutta usko tai älä tätä tonttukirjaa en ole syystä tai toisesta edes koskaan lukenut, miten lie jäänytkin.

   Poista
 2. Ihana paketti! Joulun askartelut -lehti näyttää kivalta! Askartelulehdet on kyllä siitä kivoja tilatakin että ne on niin ajattomia ja vuodessa ehtii aina hyvin unohtaa mitä ihania ideoita edellisen joulun lehdissä olikaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, vaikka lehtien ohjeilla taitaa tulla askarreltua enemmän itse kuin lasten kanssa, ovat monesti niin vaikeita näille pienille.

   Poista
  2. Yks mitä voin suositella on Ihana -lehti. Askartelulehti siis sekin. Siinä on erikseen osio "Pikku Ihana", jossa on just alle kouluikäisille tarkoitettuja juttuja. :)

   Poista
  3. Kävinkin jo vähän kurkkimassa tuota Ihana-lehteä, kun ei ollut ennestään minulle tuttu, ainakaan nimeltä, joskin minulla on tosi huono nimimuisti, kait se pätee lehtienkin nimiin :D

   Poista
 3. TSSJY (= TosiSavolainenSalainenJouluYstävä)17. marraskuuta 2013 klo 10.01

  Mie maanittelin miehen tilaamaan mulle joululahjaksi Taika-lehden. Siinä on yleensä joka numerossa jotain kierrätysaiheista askartelua ja malleista aika moni sopii pienten kanssa tehtäväksi. Mikäs sen mukavampaa kuin ensin käydä metsäretkellä keräämässä oksia, käpyjä ym ja sitten askarrella niistä jotain =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen miettinyt minkä askartelulehden tilaisin vaihteeksi itselleni. Lehtitilausmaksun voi muuten vähentää verotuksessa, koska menee ammattikirjallisuuteen.

   Poista
 4. Tonttukirja on ihan ykkönen. Meidän perheessä kirjaa luetaan aina marrskuusta lähtien. Lasten suosikki vuodesta toiseen. Sinulla on avain ihanat sivut. Käyn bongailemassa sivuiltasi ideoita ruokiin ja askarteluun. Itse olen ihan tumpelo askartelija.

  Pirjo (perhepäivähoitaja minäkin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, toivottavasti olet löytänyt sivuilta jotain käyttökelpoista.

   Meillä on ennestään Suuri tonttukirja, joka on oikea tietopläjäys tontuista.

   Poista