keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Appilan pappilan papupata...


Nyt on juuri sellainen olo kuin sillä papupadalla, joka pankolla kiehuu ja kuohuu.

Olen tähän asti pitänyt työnantajaamme reiluna ja meillä onkin ollut monenmoisia etuja, joista mainitakseni esim. meillä on ollut mahdollisuus käyttää päivähoidon varahenkilöä omien pakollisten (esim. lääkäri tms.) asioiden hoitoon, ja silti olemme saaneet palkan kyseiseltä ajalta, samoin olemme saaneet koulutuksista, juhlien järjestämisestä jne. vastaavasti vapaapäiviä. Nyt kaikki tämä on mennyttä ja kaikki paikalliset sopimukset on heitetty yksipuolisesti romukoppaan. Asiat tuntuvat pieniltä, mutta niillä on ollut erittäin kannustava vaikutus esim. tiimityöskentelylle. Samoin koulutuksiin osallistuminen on ollut kattavaa. Nyt koulutukset laitetaan listoihin työajaksi, mutta esim. lauantaikoulutuksesta ei saa lauantaikorvausta, koska koulutukseen ei ole pakko osallistua. Kuitenkin työnantaja olettaa kaikkien osallistuvan ja ilmoittautumisen sijaan käytäntönä onkin ilmoittaa, jos ei osallistu lauantain koulutukseen. Tämä on siis kerran vuodessa järjestettävä päivä koko päivähoidon henkilöstölle.

Ja sekin asia sieppaa, että  työnantaja antaa ymmärtää, että voidaanhan niitä työvuoroluetteloita muuttaa jos tarvetta on; jos ei saada varahoitoa järjestettyä... tai jos hoitoajat muuttuvat... tai ihan mitä vaan. H#¤@, kyllä siihen tarvitaan työtekijän suostumus, samoin kuin ylitöihin, ei vaan ole tullut varmaan työnantajalle pieneen mieleenkään. Mitähän se työnantaja tykkäisi, jos ihan jokainen hoitaja kieltäytyisi ylitöistä ja jättäisi osallistumatta ihan kaikkiin "ei pakollisiin" asioihin? Samoin olen aiemmissa työpaikoissani tottunut siihen, että työajan muutokset kirjataan työvuorolistaan, mutta meillä pyöritetään kaikenmaailman kuukausiraportteja siinä vierellä, joista sitten todetaan toteutunut työaika.

Omituista on mielestäni myös se, että kyllä yleensä työaika on se mikä listassa seisoo, mutta perhepäivähoitajalla työaika määräytyy lasten todellisten hoitoaikojen perusteella. Tasapuolisuudella perustellaan kaikkia niitä poistettuja etuisuuksia, mutta kaikki se mikä voidaan vain vetää taloon päin, tehdään kyllä. 

Onkohan kuntatyönantaja suivaantunut työaikalaista niin, että haluaa hoitaa asiat vaikeasti, jotta ensi vuoden alussa neuvotteluissa voidaan vaikeuksia käyttää pelinappuloina?

Ja tunnetusti kun kyse on naisten työyhteisöstä, joukossa on niitä, jotka kiltisti tyytyvät ihan kaikkeen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti