keskiviikko 15. joulukuuta 2010

15. luukku: Tonttu tulee


Tarvitaan:
  • joku joulupaketti, jonka saa helposti auki.  
  • Leikkitonttu, eli joku tonttunukke, iso tai pieni.

 (Hiippailu, ja lopuksi namiyllätys)

Esim. olohuoneen lattialla odottaa joulupaketti. Lapset istuvat sohvalla. Hoitajalla on tonttu selän takana. Paketti on aika kaukana, jotta lapset eivät heti pääse paketin kimppuun. Hoitaja kertoo hieman: ”Joku on tuonut meille paketin, mutta pitää hiipiä ensin. Mutta jos TONTTU TULEE, pitää heti mennä takaisin sohvalle (turvaan).

Hoitaja sanoo: ”Hiippaillaan paketin luo!”, mutta ei kosketa. Juuri kun lapset ovat pääsemässä paketin luo, hoitaja sanoo: ”Tonttu tulee”! Ja ottaa tontun esille selän takaa. Silloin lasten pitää palata takaisin sohvalle. Leikki jatkuu samoin. Kunnes sopivan ajan päästä lapset pääsevät lopultakin paketin luo ja se avataan yhdessä piirissä istuen. Tonttu sanoo silloin: SAA AVATA!

Leikki voi olla pienille huisin jännää ja kolhuja ja yhteentörmäyksiäkin sattuu. Sohvalta on ehkä turvallista vain seurata leikkiä, mutta lopuksi kaikki pääsevät ”paketin avajaisiin”.

Siellä paketissa voi olla: nameja, joulupipareita, rusinoita tms.tai se joulupussi.

(Muistetaan, että sitten vasta lähdetään pois istumasta, kun nami on syöty, jotta ei juostessa mene henkitorveen) Ja Kiitos, Tonttu.



Tämän leikin meille ideoi Riitta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti