torstai 23. syyskuuta 2010

Talvi tulee...
Eilen meillä oli koko päivän niin paljon tekemistä, etten ehtinyt kertomaan mitä me puuhattiin.

Kerronpa nyt sitten: aamupäivästä olimme kirjaston satutunnilla, joka oli syksyn ensimmäinen. Aluksi meille luettiin Markus Majaluoman kirjoittama Isä, lähdetään sieneen-kirja, jossa isä lähtee lapsiensa ja naapurin miehen kanssa metsään. Aluksi pakataan autoon kaikki tarpeellinen, kuten sienikirja ja lipputanko. Metsässä pensaasta kuuluu outoa ääntä ja siellä on... jaa, enpäs kerrokaan, käykääpä lainaamassa kirja ja lukekaa itse, mitä kaikkea hauskaa tapahtuukaan.

Seuraavaksi pöytään kannettiin iso kori ja meille esiteltiin monenmoisia sieniä ja olipa korissa myös pieni rasia, jossa oli... etanoita! Lopuksi lapset saivat värittää syksyisiä kuvia, jotka sai joko viedä kotiin tai jättää kirjaston lastenosaston seinälle.

Iltapäivällä ulkoilimme pihalla, kun  yhtäkkiä alkoi kuulua kaukaa kummaa kaakatusta... kurjet olivat lähdössä etelään. Ensin tuli kolme auraa, joissa oli kaikissa useita kymmeniä lintuja ja sitten hetken päästä tuli vielä kolme hieman pienempää auraa. Yhteensä lintuja oli lähemmäs sata. Eli talvi tulee... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti