perjantai 21. elokuuta 2009

Juuresaskartelu




Me teemme tiimeissä yhteisen toimintasuunnitelman aina syys- ja kevätkaudelle. Toimintasuunnitelmassa sovimme yhteisten tapahtumien lisäksi mm. jokaiselle kuulle teeman ja tähän liittyen jonkin askarteluteeman. Elokuun teemana on sadonkorjuu ja tähän liittyen valitsimme askartelun aiheeksi juurekset. Aihetta sai jokainen sitten soveltaa omaan ryhmään sopivaksi.

Tämän viikon askarteluna oli siis juuresaskartelu, päätin sitten valita aiheeksi kaikille lapsille tutun juureksen, eli porkkanan. Materiaaleiksi valitsin kartongin ja silkkipaperin, joista voi helposti leikkaa-liimaa-tekniikalla tehdä pientenkin lasten kanssa kivoja tuotoksia.

Porkkanan pohjana on siis kartongista leikattu porkkana-aihio. Pienimmälle, vajaa 2-vuotiaalle, askartelijalle leikkasin aihion valmiiksi, muut, 3- ja 3½-vuotiaat leikkasivat itse. Aihion päälle liimattiin silkkipaperista rypisteltyjä paperitolloja. Liiman kuivuttua leikkasimme porkkanoille naatit vihreästä kartongista. Naattien leikkuussa isommatkin tarvitsivat vähän apua, kun lyijykynän viiva ei oikein näkynyt vihreässä, muistanpa ensikerralla piirtää ääriviivat värikynällä tai tussilla. Hienoja kuitenkin tuli.

Isommat innostuivat sitten leikkelemään loput vihreät kartogit palasiksi ja niistä he liimasivatkin korttipohjille "tauluja". Aina sitä yllättyy, kuinka pienestä se lapsen ilo syntyy.




Vinkki: Silkkipaperin rypistely sujuu hyvin aika pieneltäkin, kun antaa palan kerrallaan rypistettäväksi. Me rypistelemme aina ensin paperitollot johonkin sopivan kokoiseen purkkiin, niin lasten mielenkiinto säilyy, kun yrittävät saada purkin täyteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti