maanantai 22. helmikuuta 2016

Talvinen viikko



Viikko alkaa taas talvisissa merkeissä, eilen satoi mukavasti lunta ja tänään saimmekin kahlata kunnon hangessa leikkikentälle. Takaisin päin saatiinkin sitten mennä juuri aurattua kävelytietä, kun aura-auto tuli sopivasti auraamaan tiet ulkoilumme aikana. Työkaveri oli ilmeisesti manannut matkalla kaikki auraajat maan matosiksi, koska nyt päiväuniaikaan aura tuli uudelleen auraamaan kävelytiet.

Viime viikkokin saatiin kulutettua talvisissa puuhissa mäkeä laskien ja luistellen, vaikka alkuviikosta ulkojäätilanne näyttikin vähän huonolta. Pakkaset kuitenkin tulivat juuri sopivasti ja jäätä päästiin  huoltamaan eli keskiviikko aamu vietettiin luistellen. Luistelun jälkeen syötiin pukukopissa pienet eväät ja sitten jaksettiinkin laskea mäkeä. 

Kokeilimme lasten kanssa muovata soodataikinaa,  mutta siihen muovailuun palataan sitten myöhemmin.

perjantai 12. helmikuuta 2016

Viikon viemää



Tällä viikolla meillä on onkin ollut menoa ja meinikiä, kun normaalin tiistaisen liikuntahallivuoromme lisäksi on vietetty lasten kulttuuriviikkoa. Kulttuuriviikkojen ohjelma päivähoidolle oli tänä vuonna lasten konsertti keskiviikkona. Kahtena päivänä talsimme siis vesisateessa liikuntahallille, ensin liikkumaa ja sitten konserttiin. Kiva oli konsertti, ja hyvin lähtivät lapset mukaan laulamaan ja tanssimaan.

Jo aiemmin päätimme siirtää laskiaisriehamme tiistailta perjantaille, ja hyvä olikin koska viime yönä oli satanut lunta ja lapset pääsivät kuin pääsivätkin laskemaan mäkeä. Tiistainahan laskeminen ei olisikaan onnistunut, koska silloin satoi vettä ihan maahan asti ja lähes kaikki lumi oli ehtinyt sulaa. Aamusta siis rämmimme umpihangessa yhden tiimimme hoitajan pihaan. Mäenlaskun lisäksi paistoimme makkaraa, ja talon emäntä oli paistanut meille pullia. Makoisia oli, vaikka räntäsateessa eväitä syötiinkin. 

Hyvää viikonloppua, nautitaan nyt taas lumesta.

maanantai 8. helmikuuta 2016

Kuka muistaa perhepäivähoidon?


kuva:http://www.iskelma.fi
Aina toisinaan näkee ja kuulee kyselyjä, minne voisi lahjoittaa vaikkapa leluja tai muita lastentarvikkeita. Kyselijät ovat saaneet yleensä paljon hyviä vastauksia, kuten lastensairaalat, päiväkodit jne. Mielestäni on erittäin hyvä, että mieluummin kierrätetään kuin laitetaan roskiin, ja varmasti lelut menevät hyvään tarkoitukseen. 

Joskus olisikin kiva jos joku muistaisi kertoa kyselijöille, että leluja ja tarvikkeita voi lahjoitaa myös vaikkapa sosiaalityöntekijöiden tai seurakunnan diakoniatyön kautta köyhiin lapsiperheisiin ja moni perhepäivähoitajakin olisi tosi iloinen saadessaan lahjoituksen. Sosiaali- tai diakonityön budjeteista ei ole mitään käsitystä, mutta yleisellä tasolla kuvittelisin heidän myöntämän tuen lähinnä olevan hengissäpitävää ja vain tuikitarpeelliseen asiaan voi saada tukea.

Perhepäivähoitajalle maksetaan kulukorvausta, jonka pitäisi kaikki tarpeellinen aamupalasta wc-papereihin, ja voin sanoa, ettei se raha ole kovin suuri. Valitettavasti taitaakin olla niin, että aika moni hoitaja rahoittaa mm. lelut ns. omasta pussistaan. Joten jos edes joskus joku muistaisi myös perhepäivähoidon.

torstai 4. helmikuuta 2016

Uusi vuosi, vanhat kujeet



Vuosi on alkanut, mutta kirjoitusinto on edelleen hukassa. Työmotivaatiokin taitaa vielä lomailla, vaikka töitä tehdään jo toista viikkoa.

Lomani aikana Kuntaliitto ilahdutti meitä hoitajia pudottamalla kustannuskorvaussuositustaan, hip hei! 

Toisaalta taas saattaapi olla, ettei lomat lyhenekään ihan niin paljon, ja mahdollisesti myös jotain muutakin positiivista saattaa olla tiedossa, sitä ei vaan kerta kaikkiaan löydä sieltä negatiivisen alta tikulla kaivamallakaan. Ja toisaalta, nämä uudistukset arkipyhiin, lomaoikeuksiin, lomarahoihin jne. liittyen maksavat meille todennäköisesti nollalinjan palkan korotuksen ja lisäksi vielä työttömyysvakuutusmaksuja ollaan siirtämässä lisää työntekijän maksettavaksi. Todellisuudessahan siis työstä saatava palkka laskee. Eli oli päätös mikä tahansa vyötä on kiristettävä, mistä sitä ostovoimaa saadaan?

Tämän postauksen myötä blogiin tulee uusi tunniste rutinaa ;)


Käykääpä katsomassa: ollaan me jotain tehty lastenkin kanssa!